Sastojci
Potrebno je:
1/2 kg kora za pitu
1 čaša od jogurta ulja
1 čaša od jogurta šećera
1 čaša jogurta
4 jaja
250 g mlevenog maka
2 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
Preliv za baklavu:
4 šoljice (za belu kafu) vode
4 šoljice šećera
2 kesice vanilin šećera
Priprema
1
Prvo umutiti jaja sa šećerom pa dodati i ostale sastojke.
2
Mazati svaku koru sa filom (po jedna srednja kutlača).
3
Iseći na kocke i peći na tihoj vatri (180 C) oko 40 minuta. Ispečenu i prelivenu baklavu ohladiti pa svaku kocku iseći na trougliće.
4
Pripremiti preliv za baklavu-šećer i voda samo da provri pa ohladiti. Vrelu baklavu sa hladnim
prelivom preliti. Dimenzije pleha 33x23.
Savet:
Baklava je sočna i veoma ukusna naročito za one kao ja koji obožavaju mak.
Izvor: www.recepti.com
http://kolacireceptikr.blogspot.com
Potrebno je:
1/2 kg kora za pitu
1 čaša od jogurta ulja
1 čaša od jogurta šećera
1 čaša jogurta
4 jaja
250 g mlevenog maka
2 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
Preliv za baklavu:
4 šoljice (za belu kafu) vode
4 šoljice šećera
2 kesice vanilin šećera
Priprema
1
Prvo umutiti jaja sa šećerom pa dodati i ostale sastojke.
2
Mazati svaku koru sa filom (po jedna srednja kutlača).
3
Iseći na kocke i peći na tihoj vatri (180 C) oko 40 minuta. Ispečenu i prelivenu baklavu ohladiti pa svaku kocku iseći na trougliće.
4
Pripremiti preliv za baklavu-šećer i voda samo da provri pa ohladiti. Vrelu baklavu sa hladnim
prelivom preliti. Dimenzije pleha 33x23.
Savet:
Baklava je sočna i veoma ukusna naročito za one kao ja koji obožavaju mak.
Izvor: www.recepti.com
http://kolacireceptikr.blogspot.com
Primjedbe
Objavi komentar