TORTA S BIJELOM ČOKOLADOM I JAGODAMA

Potrebno vam je:

6 žumanjaka
250 g šećera 
250 g jagoda 
750 ml vrhnja za šlag 
250 g bijele čokolade 
Priprema:

Istucite žumanjke i šećer, a kada smjesa postane pjenasta, stavite je da se kuha na pari. Miješajte dok ne postane kremasto. Maknite s vatre i miksajte dok se ne ohladi. Operite jagode, uklonite listiće pa ih zgnječite vilicom. Istucite slatko vrhnje te ga dodajte u smjesu sa žumanjcima. Umiješajte i zgnječene jagode. Stavite smjesu u kalup za tortu. Ostavite u zamrzivaču preko noći. Sutradan otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pa je malo ohladite. Prelijte preko torte i ostavite još pet minuta u zamrzivaču. Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji. U slast!

https://gastro.24sata.hr

Primjedbe