TART TATIN

Lako i brzo za pripremu, a na malo drugaciji nacin imate odlican kolac od jabuka

Sastojci

500 gr. lisnatog testa
5 vecih jabuka (oko 1 kg.)
1/2 limuna
6 kasika meda
1 kasika margarina
1 solja secera

Priprema
Jabuke ocistiti i preseci na polovine pa poprskati malo limunovim sokom da ne potamne.
Ugrejati margarin, med i secer, kada prokljuca dodati jabuke i dinstati ih na umerenoj temperaturi nekoliko minuta.
Razviti lisnato testo u obliku kalupa u kom ce se tart peci. 
Na dno kalupa redjati jabuke tako da kada gotov tart okrenete obli delovi budu gore. 
Preko jabuka sipati sirup koji ostane, prekriti lisnatim testom tako sto krajeve testa dobro uvijemo oko jabuka da bi gotov tart imao rub. 
Peci na 170 stepeni 40 minuta. 
Gotov tart okrenuti iz kalupa, paziti jer ce biti sirupa na dnu kalupa, posuti orasima, medom, po zelji... Meze da se posluzi uz kuglu vanila sladoleda.


http://www.maminajela.com

Primjedbe