OVO JE JEDNA OD BOLJIH ČOKOLADNIH TORTI KOJE STE IKAD JELI

Potrebni sastojci:
300 ml vode
90 g kakaa u prahu
250 g brašna
500 g šećera
9 g soli
2 paketića praška za pecivo
1 mahuna vanilije
350 ml mlaćenice
130 g ulja od kikirikija
3 jaja

Za kremu
250 g maslaca
300g šećera u prahu
200 g tamne čokolade
2 čajne žlice kakau prahu
100 g kiselog vrhnja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170ºC.

Neka uzavre 300 ml vode i u to umiješajte kako prahu za tijesto te ostavite da se ohladi.

Izmiješajte brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. Prerežite mahunu vanilije, a srž dodajte suhoj smjesi od brašna i šećera. U to dodajte mlaćenicu, jaja i ulje i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. U to na kraju umiješajte ohlađenikakao s vodom i ostavite smjesu da stoji oko sat vremena.

Namastite kalup za tortu s malo masla i obložite ga papirom za pečenje te ulijte smjesu.

Tortu pecite oko 50 minuta i ostavite da se ohladi na rešetki pa je prerežite da dobijete tri jednako debela dijela.

Za kremu: istucite mlaćenicu sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Na pari otopite čokoladu te dodajte preostale sastojke i pustite kremu da odstoji barem četiri minute.

Kremom premažite prvi pa drugi biskvit te na kraju premažite cijelu tortu i dekorirajte mrvicama od tijesta.


tportal


http://www.portaloko.hr

Primjedbe