ČUPAVA LENJA PITA S JABUKAMA

Lenja pita s jabukama je nesumnjivo kraljica jeseni. Probajte i ovaj moj predlog, izuzetno meko i rastresito testo koje miriše na maslac i limunovu koricu, puno fila... Pogledajte sastojke i proverite zašto ćete se oduševiti ovim ukusom.


Sastojci

500 g. brašna
250 g. hladnog maslaca ili margarina
1 šolja šećera
2 veća žumanca
1  veće jaje
2 kašike kisele pavlake
1 prašak za pecivo
strugana korica od jednog limuna

fil

1,5 kg 
200 g. šećera
kašikica cimeta
2 vanilin šećera
oko 100 g. suvog grožđa

Priprema

Maslac iseći na sitnije komade.
Ja jednostavno odmah stavim sve sastojke za testo u sud za mešenje i umesim glatko testo mikserom, žicama za testo. 
Testo podeliti na dva dela, manji deo testa da bude 500 g. Veći deo testa staviti u frižider, manji deo testa u zamrzivač.

Jabuke oguliti, izrendati, staviti šećer, cimet i vanilin šećer i dinstati ih na jačoj temperaturi oko 10 minuta. 

Tepsiju dimenzija 23x32 cm. malo nauljiti, razvući veći komad testa i staviti u tepsiju, preko istresti prohlađene jabuke i gore narendati testo koje je stajalo u zamrzivaču. 

Peći na 200 stepeni oko 35 minuta. Kada se kolač malo prohladi posuti šećerom u prahu.


http://www.maminajela.com

Primjedbe