Sastojci:
- Tijesto:
- 10 bjelanjaka,
- 28 dag šećera,
- 28 dag oraha,
- 2 zlice kakaa,
- 2 zlice brašna
- 4 dl mlijeka,
- 20 dag šećera,
- 6 zlica brašna,
- 6 žumanjaka,
- 25 dag margarina
- 4 žumanjka,
- 2 jaja,
- 25 dag šećera u prahu,
- 8 dag čokolade,
- 25 dag margarina
- 15 dag čokolade,
- 10 dag margarina,
- 2 žlice male ulja
- Priprema:
Tijesto:
Bjelanjke istući u čvrst snijeg, postupno dodati šećer, mljevene orahe, kakao i brasno. Ispeći u namaštenom i pobrašnjenom limu.
Žuta krema:
Mlijeko i šećer skuhati s brašnom i žumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izrađen margarin.
Crna krema:
Žumanjke, jaja i mljeveni šećer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati čokoladu i u ohlađeno pjenasto izrađen margarin.
Glazura:
Čokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje radi sjaja.
Postupak:
Pečeni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju žutom i ukrasiti čokoladnom glazurom.
Izvor: Dobar recept - http://www.volimkuhati.com
Žuta krema:
Crna krema:
Glazura:
Primjedbe
Objavi komentar