ROBERTOVE ŠNITE

Sastojci:
    Tijesto:
  •  10 bjelanjaka,
  •  28 dag šećera,
  •  28 dag oraha,
  •  2 zlice kakaa,
  •  2 zlice brašna

  • Žuta krema:
  •  4 dl mlijeka,
  •  20 dag šećera,
  •  6 zlica brašna,
  •  6 žumanjaka,
  •  25 dag margarina

  • Crna krema:
  •  4 žumanjka,
  •  2 jaja,
  •  25 dag šećera u prahu,
  •  8 dag čokolade,
  •  25 dag margarina

  • Glazura:
  •  15 dag čokolade,
  •  10 dag margarina,
  •  2 žlice male ulja
  • Priprema: 
    Tijesto:
    Bjelanjke istući u čvrst snijeg, postupno dodati šećer, mljevene orahe, kakao i brasno. Ispeći u namaštenom i pobrašnjenom limu.
    Žuta krema: 
    Mlijeko i šećer skuhati s brašnom i žumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izrađen margarin.
    Crna krema: 
    Žumanjke, jaja i mljeveni šećer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati čokoladu i u ohlađeno pjenasto izrađen margarin.
    Glazura:
    Čokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje radi sjaja.
    Postupak:
    Pečeni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju žutom i ukrasiti čokoladnom glazurom.

    Izvor: Dobar recept
  • http://www.volimkuhati.com

Primjedbe