RISUS KOLAČ: FINA KOMBINACIJA LJEŠNJAKA,TAMNE ČOKOLADE I PUDINGA

Sastojci:

Tamni biskvit:

  •  5 bjelanjaka,
  •  15 dag šećera,
  •  15 dag mljevenih prženih lješnjaka,
  •  3 rebra (60 g) tamne čokolade,
  •  3 žlice brašna,
  •  1/2 vrećice praška za pecivo
Bijeli biskvit:
  •  5 bjelanjaka,
  •  15 dag šećera,
  •  5 žlica brašna,
  •  1/2 vrećice praška za pecivo,
  •  1 žlica ulja
Krema:
  •  10 žumanjaka,
  •  20 dag šećera,
  •  1 vrećica pudinga od vanilije,
  •  3 dl mlijeka,
  •  1 maslac ili margarin,
  •  10 dag krupno mljevenih lješnjaka
  • Priprema:

    Tamni biskvit:
    Bjelanjke dobro izmiksati, dodati šećer i još miksati da bude čvrst snijeg.
    U to dodati brašno, pola pecivnog praška, lješnjake i na kraju rastopljenu čokoladu, lagano promiješati.
    Staviti u tepsiju ( 25×37 ) na papir za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 min.

    Svijetli biskvit:
    Bjelanjke dobro izmiksati, dodati šećer i nastaviti s miksanjem dok ne bude čvrsto.
    U to dodati brašno, prašak za pecivo i ulje, te lagano promiješati.
    Peći na pek papiru na 180 °C oko 20 min.

    Krema:
    Žumanjke i šećer pjenasto izmiksati, dodati puding i malo mlijeka, te izraditi da ne bude grudica.
    Ostatak mlijeka prokuhati, maknuti s vatre i u njega sipati žumanjke s pudingom, lagano miješati na vatri dok ne bude dovoljno gusto.
    U tako toplo dodati komadić maslaca ili margarina, promiješati i ohladiti.
    U hladno dodati ostatak izrađenog maslaca i krupnije mljevene lješnjake.

    Slaganje: Tamni biskvit-krema-bijeli biskvit-krema


    Na kolač možete staviti slatko vrhnje, mljevene lješnjake, poprskati čokoladom ili već nešto po vašem odabiru.

    Izvor: coolinarika.com
  • http://www.volimkuhati.com

Primjedbe