PIŠKOTA KREM TORTA

Sastojci – Piškota krem torta:

  • 300 grama piškota
  • 1,2 l mleka
  • 44 g gustina
  • 4 žumanca
  • 2 vanilije šećer
  • 120 g šećera
  • 1oo g tamne čokolade za kuvanje
  • 1oo g bele čokolade za kuvanje
  • 1oo g mlevenog keksa
  • 1 kesica nes kafe
  • 1 puding od vanilije
  • 200 g maslaca

Sastojci za krem – Piškota krem torta:

  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 veća kašika gustina
  • 2oo ml slatke pavlake

Priprema fila – Piškota krem torta:

  1. korak: 6 dcl mleka i vaniliju šećer staviti da se kuva. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati u to gustin, puding vaniliju i 400 ml mleka, a zatim sve to dodati u mleko koje se kuva i skuvati kao puding.
  2. korak: Kremu potpuno ohladiti, paziti da se ne stvori kožica preko pudinga, može se pokriti tankom najlon folijom, ohlađenu kremu sastaviti sa umućenim maslacem.
  3. korak: Kremu podeliti na tri dela, u jedan deo staviti keks, u drugi otopljenu tamnu čokoladu i u treći otopljenu belu čokoladu. U 2 dcl toplog mleka staviti nes kafe.
  4. korak: Piškote umočti u kafu i ređati u pleh sa unutrašnje strane, svaku piškotu malo skratiti, i na dno kalupa, staviti papir za pečenje u kalup.
  5. korak: Zatim staviti jednu po jednu kremu. Šlag kremu pripremiti tako da se prvo umute jaja sa šećerom, dodati gustin i to kratko kuvati u tiganju radi termičke obrade jaja ili ih mutiti na pari.
  6. korak: Kad je krema hladna u nju po malo dodati slatke pavlake i mutiti da se dobije jedna fina krema koju treba naneti na ostale kreme.
  7. korak: Tortu ostaviti u frižider na par sati da se sve fino stisne.
Vaša Piškota krem je spremna.

Primjedbe