Sastojci – Panna Cotta torta:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 2,5 dl mleka
- 2,5 dl slatke pavlake
- 5 žumanaca
- 120 g šećera
- 1 kašika gustina
- 1 kesica želatina u prahu
- 4 kašike vode
- karamela za preliv
- voće po želji
Priprema – Panna Cotta torta:
- korak: U odgovarajućoj posudi sjediniti izlomljenu čokoladu za kuvanje, mleko i slatku pavlaku.
- korak: Kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije fina kompaktna smesa.
- korak: Posebno sjediniti žumanca, šećer i gustin, i nakon toga mutiti mikserom da se dobije svetložuti krem.
- korak: Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
- korak: Zatim sjediniti fil od čokolade s filom od žumanaca, dodati želatin i ostaviti na umerenoj temperaturi da proključa. Potom uz neprestano mešanje kuvati još 2 min.
- korak: Odgovarajuće kalupe pokvasiti hladnom vodom i sipati u njih pripremljeni čokoladni fil. Ostaviti u frižideru da se stegne.
- korak: Nakon toga, Panna Cotta torta se može preliti prelivom od karamele i ukrasiti voćem po želji.
Vaša Panna Cotta torta je spremna.
Primjedbe
Objavi komentar