PANNA COTTA TORTA

Sastojci – Panna Cotta torta:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 2,5 dl mleka
  • 2,5 dl slatke pavlake
  • 5 žumanaca
  • 120 g šećera
  • 1 kašika gustina
  • 1 kesica želatina u prahu
  • 4 kašike vode
  • karamela za preliv
  • voće po želji

Priprema – Panna Cotta torta:

  1. korak: U odgovarajućoj posudi sjediniti izlomljenu čokoladu za kuvanje, mleko i slatku pavlaku.
  2. korak: Kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije fina kompaktna smesa.
  3. korak: Posebno sjediniti žumanca, šećer i gustin, i nakon toga mutiti mikserom da se dobije svetložuti krem.
  4. korak: Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
  5. korak: Zatim sjediniti fil od čokolade s filom od žumanaca, dodati želatin i ostaviti na umerenoj temperaturi da proključa. Potom uz neprestano mešanje kuvati još 2 min.
  6. korak: Odgovarajuće kalupe pokvasiti hladnom vodom i sipati u njih pripremljeni čokoladni fil. Ostaviti u frižideru da se stegne.
  7. korak: Nakon toga, Panna Cotta torta se može preliti prelivom od karamele i ukrasiti voćem po želji.
Vaša Panna Cotta torta je spremna.

Primjedbe