ORANGE CRUCH TORTA

Biskvit od čokolade: 

140 g brašna

90 g šećera 
50 g tamne čokolade 
50 g maslaca 
50 ml mlijeka 
50 ml vrele vode 
1 velika žl kakaa 
3 komada jaja 
1 Dolcela vanilin šećer 
2/3 vrećice Dolcela prašak za pecivo 

Odvojiti bjelanjeke od žumanjaka. Otopiti maslac i čokoladu u mikrovalnoj ili na pari. Pomješati zajedno brašno, kakao i pecilni prašak te prosijati. Miksati žutanjke i šećer dok se ne zapjeni. Dodati otopljenu čokoladu i maslac, nakon toga vrelu vodu i mlijeko te pomalo dodavati prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Kad se smjesa sjedini umiješajte lagano, pjenjačom, snijeg od bjelanjaka. Peći na 180°C nekih 35-45 min. Provjerite čačkalicom da li je biskvit do kraja pečen iznutra. Ostavite ga da se ohladi te poravnajte s gornje strane i prerežite na pola.  
                        
Krema od naranče: 

6 jaja 
300 g šećera 
150 ml soka od naranče
naribana korica jedne naranče  
5 žlice maslaca 


500 ml šlaga Dolcela 5+ 
1 vrećica želatine ili (2 listića) 

Izmiksati jaja i šećer dok se ne zapjene. Dodati sok od naranče i koricu. Na laganoj vatri kuhati dok se ne zgusne. Paziti da se smjesa lagano zagrijava i da ne zakipi. Stalno miješati da ne zagori. Kad se zgusne maknuti sa vatre i dodati maslac. Mješati da se poveže. Posudu staviti u hladnu vodu da se smjesa ohladi pa umiješati miksani šlag i na kraju dodati otopljenu želatinu.

Žele od naranče: 

7 dl soka od naranče (100%)
5 žl gustina
5 žl šećera

Uzeti nekoliko žlica soka od ukupne količine te u njoj razmutiti gustin. Ostalu količinu staviti na vatru da provrije. Polako sipati gustin te stalno miješati. Dodati šećer. Kuhati oko 4 min te ostaviti da se malo ohladi.  


Slaganje torte:

Krema bi trebala biti dovoljno čvrsta da ju možete oblikovati na biskvitu od čokolade. No ako vam iz bilo kojeg razloga krema ne bude takva upotrijebite kalup, te kremu prelijte preko biskvita koji prethodno popršćite mlijekom. Na njega stavite pola kreme od naranče. Potom pola još mlakog želea. Stavite u hladnjak da se malo ohladi (5 min) i ponovite postupak. Sve zajedno stavite u hladnjak na oko 3 sata ili najbolje preko noći. Tortu ukrasite po želji (čokoladnim pločicama, preljevom od čokolade ili šlagom). Uživajte i dobar tek!


http://eowyn3772.blogspot.ba

Primjedbe