NEW YORK CHEESECAKE

Mnogi se slažu da je ovo najbolja varijanta popularne američke torte
Sastojci:

Podloga:

  •  20 komada petit keksa samljevenih,
  •  4 žlice istopljenog maslaca,
  •  2 žlice šećera
Fil:
  •  400 g kremastog sira, najbolje philadelphia,
  •  350 g šećera,
  •  200 ml mlijeka,
  •  4 jaja,
  •  230 g slatkog vrhnja,
  •  1 žlica vanilija ekstrakta,
  •  2 žlice brašna




Priprema:

Podloga:
Zagrijati pećnicu na 170 °C i pripremiti kalup za tortu, namastiti ga i staviti foliju na dno.
Samljeti petit keks pa dodati istopljeni maslac i 2 žlice šećera. 
Izmješati pa staviti u kalup i rukama izravnati. Staviti u pećnicu samo 3 minute, da se malo zapeče, pa izvaditi.

Fil:
Kremasto umješati sir i šećer. Zatim dodati mlijeko i jedno po jedno jaje. Čim se smjesa ujednači isključiti mikser. 
Posebno umutiti vrhnje, brašno i vaniliju, pa ručno umješati u smjesu. 
Istresti smjesu u kalup.

Pečenje:
Staviti vruće vode u veći lim za pečenje pa kalup za pečenje torte staviti u vodu, a zatim sve zajedno u pećnicu da se peče.
Ugasiti pećnicu nakon jedan sat. Zatim toplim nožem proći uokolo, uz rub kalupa, pa vratiti ponovo u pećnicu da se ohladi otprilike 2 sata. Ovim ćete spriječiti da vam pukne torta po vrhu.

Izvaditi iz pećnce i staviti u frižider preko noći. Servirati sa karamelom, jagodama, ili po želji.

Izvor: Coolinarika.com


http://www.volimkuhati.com

Primjedbe