Mnogi se slažu da je ovo najbolja varijanta popularne američke torte
Sastojci:
Podloga:
Priprema:
Podloga:
Zagrijati pećnicu na 170 °C i pripremiti kalup za tortu, namastiti ga i staviti foliju na dno.
Samljeti petit keks pa dodati istopljeni maslac i 2 žlice šećera.
Izmješati pa staviti u kalup i rukama izravnati. Staviti u pećnicu samo 3 minute, da se malo zapeče, pa izvaditi.
Fil:
Kremasto umješati sir i šećer. Zatim dodati mlijeko i jedno po jedno jaje. Čim se smjesa ujednači isključiti mikser.
Posebno umutiti vrhnje, brašno i vaniliju, pa ručno umješati u smjesu.
Istresti smjesu u kalup.
Pečenje:
Staviti vruće vode u veći lim za pečenje pa kalup za pečenje torte staviti u vodu, a zatim sve zajedno u pećnicu da se peče.
Ugasiti pećnicu nakon jedan sat. Zatim toplim nožem proći uokolo, uz rub kalupa, pa vratiti ponovo u pećnicu da se ohladi otprilike 2 sata. Ovim ćete spriječiti da vam pukne torta po vrhu.
Izvaditi iz pećnce i staviti u frižider preko noći. Servirati sa karamelom, jagodama, ili po želji.
Izvor: Coolinarika.com
http://www.volimkuhati.com
Sastojci:
Podloga:
- 20 komada petit keksa samljevenih,
- 4 žlice istopljenog maslaca,
- 2 žlice šećera
- 400 g kremastog sira, najbolje philadelphia,
- 350 g šećera,
- 200 ml mlijeka,
- 4 jaja,
- 230 g slatkog vrhnja,
- 1 žlica vanilija ekstrakta,
- 2 žlice brašna
Priprema:
Podloga:
Zagrijati pećnicu na 170 °C i pripremiti kalup za tortu, namastiti ga i staviti foliju na dno.
Samljeti petit keks pa dodati istopljeni maslac i 2 žlice šećera.
Izmješati pa staviti u kalup i rukama izravnati. Staviti u pećnicu samo 3 minute, da se malo zapeče, pa izvaditi.
Fil:
Kremasto umješati sir i šećer. Zatim dodati mlijeko i jedno po jedno jaje. Čim se smjesa ujednači isključiti mikser.
Posebno umutiti vrhnje, brašno i vaniliju, pa ručno umješati u smjesu.
Istresti smjesu u kalup.
Pečenje:
Staviti vruće vode u veći lim za pečenje pa kalup za pečenje torte staviti u vodu, a zatim sve zajedno u pećnicu da se peče.
Ugasiti pećnicu nakon jedan sat. Zatim toplim nožem proći uokolo, uz rub kalupa, pa vratiti ponovo u pećnicu da se ohladi otprilike 2 sata. Ovim ćete spriječiti da vam pukne torta po vrhu.
Izvaditi iz pećnce i staviti u frižider preko noći. Servirati sa karamelom, jagodama, ili po želji.
Izvor: Coolinarika.com
http://www.volimkuhati.com
Primjedbe
Objavi komentar