Priprema:
Pripremite lim od pećnice, obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180C. Miksajte bjelanjke sa šećerom. Potom maslac otopite i ostavite da se malo ohladi pa
ga umutite sa žumanjcima. Izmiješajte bademe, brašno i šećer (20g ). Žumanjke dodajte u bjelanjke i na kraju nježno umiješajte smjesu badema, brašna i šećera. Rasporedite smjesu preko papira za pečenje i pecite 15min. Kada se biskvit ohladi, izrežite krug promjera 23cm ( od ostatka biskvita napravite kuglice ).
Na pladanj za posluživanje stavite biskvit i obruč za tortu. Obruč obložite papirom za pečenje ili prozirnom folijom, tako da ga možete lakše maknuti kada se torta stisne, a i slojevi će vam se lijepo vidjeti ako ostavite tortu golu.
Žele od malina
300g malina
pola paketića želatine (5gr ) ili 3 lista želatine
30g šećera
300g malina
pola paketića želatine (5gr ) ili 3 lista želatine
30g šećera
Priprema:
Maline odmrznite usitnite u pire u blenderu ili sa štapnim mikserom. Procijedite ih da se riješite koštica.
Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju. Malinama dodajte šećer i stavite na vatru, zagrijte i dodajte želatinu. Nakon toga uzmite zdjelu, kalup ili posudu promjera 18 - 20 cm, obložite prozirnom folijom i ulijte smjesu od malina. Stavite u zamrzivač.
Maline odmrznite usitnite u pire u blenderu ili sa štapnim mikserom. Procijedite ih da se riješite koštica.
Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju. Malinama dodajte šećer i stavite na vatru, zagrijte i dodajte želatinu. Nakon toga uzmite zdjelu, kalup ili posudu promjera 18 - 20 cm, obložite prozirnom folijom i ulijte smjesu od malina. Stavite u zamrzivač.
Mousse od tamne čokolade
280g tamne čokolade
120ml mlijeka
350ml slatkog vrhnja
3g želatine
280g tamne čokolade
120ml mlijeka
350ml slatkog vrhnja
3g želatine
Priprema:
Čokoladu otopite na pari, mlijeko zagrijte, a u međuvremenu pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. U toplo mlijeko dodajte želatinu i miješajte dok se ne rastopi, pa dodajte otopljenoj čokoladi. Dobro izmiješajte dok se ne sjedini. Slatko vrhnje istucite u šlag, ali ne skroz čvrsto, pa umiješajte ručno špatulom u čokoladu. Preko biskvita rasporedite mousse od tamne čokolade i stavite u hladnjak da se stisne. Kada se krema stisnula, i žele također, stavite ga na sredinu preko kreme i vratite u hladnjak.
Čokoladu otopite na pari, mlijeko zagrijte, a u međuvremenu pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. U toplo mlijeko dodajte želatinu i miješajte dok se ne rastopi, pa dodajte otopljenoj čokoladi. Dobro izmiješajte dok se ne sjedini. Slatko vrhnje istucite u šlag, ali ne skroz čvrsto, pa umiješajte ručno špatulom u čokoladu. Preko biskvita rasporedite mousse od tamne čokolade i stavite u hladnjak da se stisne. Kada se krema stisnula, i žele također, stavite ga na sredinu preko kreme i vratite u hladnjak.
Mousse od mliječne čokolade
200gr mliječne čokolade
100ml mlijeka
250gr slatkog vrhnja
3 gr želatine
200gr mliječne čokolade
100ml mlijeka
250gr slatkog vrhnja
3 gr želatine
Priprema:
Ovdje je postupak isti kao za prvu kremu (mousse od tamne čokolade). Kremu rasporedite preko želea od malina i vratite u hladnjak da se dobro ohladi. Kada se torta dobro ohladila, skinite obruč i maknite papir za pečenje. Tortu možete ostaviti golu ili ukrasiti.
Ovdje je postupak isti kao za prvu kremu (mousse od tamne čokolade). Kremu rasporedite preko želea od malina i vratite u hladnjak da se dobro ohladi. Kada se torta dobro ohladila, skinite obruč i maknite papir za pečenje. Tortu možete ostaviti golu ili ukrasiti.
Mirror glazura
150ml hladne vode
200g šećera
100g kakaa
150ml slatkog vrhnja
10g želatine
150ml hladne vode
200g šećera
100g kakaa
150ml slatkog vrhnja
10g želatine
Priprema:
Želatinu pripremite prema uputama. Vodu, šećer i kakao zagrijte do vrenja, dodajte slatko vrhnje i vratite na vatru da opet zavrije. Maknite s vatre, procijedite i dodajte želatinu. Ohladite do 25C, neka bude mlako pa prelijte preko torte (kada tortu glazirate stavite ju na rešetku). Tortu po želji ukrasite voćem i čokoladnim pločicama.
Savjet: za čokoladne pločice otopite čokoladu na pari ( i bijelu i tamnu 50gr bijele, 100 tamne ).
Želatinu pripremite prema uputama. Vodu, šećer i kakao zagrijte do vrenja, dodajte slatko vrhnje i vratite na vatru da opet zavrije. Maknite s vatre, procijedite i dodajte želatinu. Ohladite do 25C, neka bude mlako pa prelijte preko torte (kada tortu glazirate stavite ju na rešetku). Tortu po želji ukrasite voćem i čokoladnim pločicama.
Savjet: za čokoladne pločice otopite čokoladu na pari ( i bijelu i tamnu 50gr bijele, 100 tamne ).
Pripremite papir za pečenje. Prvo papir prošarajte bijelom čokoladom, kada se stisne premažite tamnom čokoladom i ostavite da se stisne. Kada se čokolada stisnula, uzmite oštar nož i izrežite pločice ili čokoladu stavite u hladnjak tako da lijepo puca, razlomite i ukrasite tortu.
Primjedbe
Objavi komentar