MONTE TORTA (KOLAČ): Recept za koji vam ne treba pećnica

Ovisno od oblika i veličine lima za pečenje u koji slažete sastojke, te o eventualnom ukrašavanju, po ovom  možete izraditi raskošnu tortu ili obični kolač. Okus je, naravno, u svakom sklučaju isti i nesumnjivo će vam se svidjeti!

Sastav:

  • Keksi Petit Beurre
  • 1. krema:
  • 1 l mlijeka,
  • 100 g škrobnog brašna,
  • 100 g šećera,
  • 1 vanilin šećer,
  • 125 g maslaca
  • 2. krema:
  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag,
  • 200 g čokolade,
  • malo ruma
  • Priprema:

    Na dno manjeg pleha za pečenja poslažite kekse, premažite
    ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom.
    Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keksa
    Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo!

Primjedbe