MLIJEČNE KOCKE

Uz malo truda napravit ćete jako ukusan, sočan i mekan kolač koji ćete s ponosom poslužiti ukućanima i gostima.
Sastojci:

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 žlica brašna
  • 6 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 žlice kakaa
  • 6 žlica vruće vode
  •  čaša mlijeka (za prelijevanje pečenog biskvita)
Čokoladni preljev:
  • 10 dag mliječne čokolade
  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 5 žlica mlijeka
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 15 dag margarina
Krema:
  • 1 l mlijeka
  • 7 žlica gustina
  • 4 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 15 dag margarina
  • 10 dag šećera u prahu
  • Priprema:

    Biskvit:
    Odvojiti bjelance od žumanca te mikserom umiješati žumanca i šećer. Postepeno dodavati sve ostale sastojke, zatim na kraju snijeg od belanaca. Peći u velikom limu na papiru za pečenje 25 minuta na 180 °C. Pečeni biskvit prevrnuti iz lima, skinuti papir za pečenje, ohladiti ga i potom prerezati uzdužno na dva identična dijela (dvije kore).


    Krema:
    Od predviđene količine mlijeka odvojiti oko 1,5 dl i pomešati to s gustinom i šećerom. Ostatak mlijeka staviti da prokuha pa u kipuće ukuvati gustin s mlijekom i šećerom. Kuhajte dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješajti izrađeni margarin sa šećerom u prahu.

    Čokoladni preljev:

    Pomiješati čokoladu, margarin, šećer i mijeko te staviti na laganu vatru i miješati dok se sastojci ne sjedine.

    Slaganje:
    Prvi dio biskvita natopiti mlijekom, premazati belom kremom, preko nje rasporediti čokoladni preliv, prekriti drugim dijelom biskvita i ponoviti postupak.
    Napravljen kolač staviti u frizider na hlađenje. Ohlađen je spreman za posluživanje.

    Izvor: Namirnice.ba
  • http://www.volimkuhati.com

Primjedbe