Uz malo truda napravit ćete jako ukusan, sočan i mekan kolač koji ćete s ponosom poslužiti ukućanima i gostima.
Sastojci:
Biskvit:
Sastojci:
Biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica brašna
- 6 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 4 žlice kakaa
- 6 žlica vruće vode
- čaša mlijeka (za prelijevanje pečenog biskvita)
- 10 dag mliječne čokolade
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 5 žlica mlijeka
- 4 žlice šećera u prahu
- 15 dag margarina
- 1 l mlijeka
- 7 žlica gustina
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 15 dag margarina
- 10 dag šećera u prahu
- Priprema:
Biskvit:
Odvojiti bjelance od žumanca te mikserom umiješati žumanca i šećer. Postepeno dodavati sve ostale sastojke, zatim na kraju snijeg od belanaca. Peći u velikom limu na papiru za pečenje 25 minuta na 180 °C. Pečeni biskvit prevrnuti iz lima, skinuti papir za pečenje, ohladiti ga i potom prerezati uzdužno na dva identična dijela (dvije kore).
Krema:
Od predviđene količine mlijeka odvojiti oko 1,5 dl i pomešati to s gustinom i šećerom. Ostatak mlijeka staviti da prokuha pa u kipuće ukuvati gustin s mlijekom i šećerom. Kuhajte dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješajti izrađeni margarin sa šećerom u prahu.
Čokoladni preljev:
Pomiješati čokoladu, margarin, šećer i mijeko te staviti na laganu vatru i miješati dok se sastojci ne sjedine.
Slaganje:
Prvi dio biskvita natopiti mlijekom, premazati belom kremom, preko nje rasporediti čokoladni preliv, prekriti drugim dijelom biskvita i ponoviti postupak.
Napravljen kolač staviti u frizider na hlađenje. Ohlađen je spreman za posluživanje.
Izvor: Namirnice.ba - http://www.volimkuhati.com
Primjedbe
Objavi komentar