Sastojci – Magična torta:
- 200 g šećera
- 150 g brašna
- 170 g margarina
- 200 g + 4 kašike slatke pavlake
- 45 g kakaa
- 1/2 kašike sode bikarbone
- 1/2 kašike praška za pecivo
- 2 jajeta (blago umućena)
- 1 narandža
Sastojci za glazuru:
- 60 g mlečne čokolade
- 50 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema – Magična torta:
- korak: Šećer karamelizovati, pa dodati margarin i 4 kašike slatke pavlake. Na laganoj vatri otopiti.
- korak: Sjediniti brašno, kakao, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. U smesu dodati umućena jaja i slatku pavlaku, pa sipati i smesu sa šećerom i margarinom, koja se malo prohladila.
- korak: Dobro izmešati, pa dodati i sok i ribanu koricu narandže.
- korak: Izmešati smesu i sipati je u kalup premazan uljem i obložen papirom za pečenje. Peći na 190 °C.
- korak: Na pari otopiti čokoladu i ulje. Pečenu tortu staviti ta tacnu.
- korak: Tortu ohladiti i preliti glazurom. Kada se glazura stegne, rezati na komade.
Vaša Magična torta je spremna.
Primjedbe
Objavi komentar