MAĐARICA SA DOMAĆIM KORAMA I DVIJE VRSTE FILA

Štanglice neverovatnog ukusa! 

Još jedan u nizu sitnih, predivnih kolača, sa koricama kao prava mađarica i dva krema!

Za 5 korica: 300 g oštrog brašna t-400, 400 g mekog brašna t-400 ( 300 za mešenje i 100 za razvlačenje), 200 g margarina ili maslaca, 2 jaja, 200 g šećera
1 kesica praška za pecivo, 180 g kisele pavlake.

Fil 1: 500 ml mleka, 8 kašika šećera, 8 kašika gustina, 2 vanilin šećera, 200 g margarina.

Fil 2: 500 g crvenog voća (maline, kupine, jagode, višnje ili miks), 2 pudinga od maline ili jagode, 2 kašike šećera, oko 200 ml vode.

Priprema: Prvo napraviti fil 1. Pomešati gustin i šećer sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka i vanilin šećer staviti da provri. Kad provri, zakuvati i mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi. Dok se hladi praviti kore.

Margarin mora da bude sa sobne temperature. Iseći ga pa dodati 600 g brašna i između dlanova utrljati margarin sve dok se ne dobiju praškaste male grudvice. Zatim dodati dodati jaja, šećer, kiselu pavlaku i prašak za pecivo, pa umesiti mekano i glatko testo.

Primjedbe