LAMBADA KOLAČ

Postoji već veliki broj različitih verzija ovog kolača, a mi donosimo jednu koja je zaista lagana za pripremu. To je razlog više da se primite posla i napravite ovaj predivni kolač.

Sastav:

    Biskvit:
  •  6 jaja,
  •  150 g šećera,
  •  150 g brašna
  • Žele:
  •  1 l soka od crvene narandže,
  •  3 pudinga od vanilije,
  •  6 žlica šećera
  • Krema:
  •  500 ml mlijeka,
  •  6 žlica šecera,
  •  6 žlica gustina,
  •  200 g margarina
  • Glazura:
  •  10 dag čokolade
  •  7 dag margarina
  • Priprema:

    Biskvit: Za pripremu tijesta bjelanke umutite u čvrsti snijge. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom, pa onda postupno dodajte brašno. Dobro promiješajte, pa na kraju lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Ispecite biskvitno tijesto.

    Žele: Izmiješati puding i šećer sa malo soka. Ostatak soka staviti da se kuha. U vreo sok usuti puding uz neprestano miješanje i kuhati dok se žele ne zgusne. 

    Vruć žele preliti preko vrućeg biskvita. Zatim na žele složiti red keksa namočenog u mlijeko i ostavite na sobnoj temperaturi da se hladi.

    Krema: Za pripremu kreme umutite šećer i gustin sa malo mlijeka pa ukuhajte u preostalom mlijeku. Pjenasto izradite margarin pa ga dodajte u ohlađenu smjesu. 

    Kremu rasporedite preko reda keksa.

    Glazura: Za pripremu glazure čokoladu i margarin rastopite na laganoj vatri. Njome prelijte lambada kolač.

    Nakon što se čokoladna glazura ohladila lambada kolač je spreman za serviranje.

Primjedbe