JAPANSKA TORTA

Sastojci – Japanska torta:

  • 300 g sira maskarponea
  • 500 g čokolade sa rižom
  • 2 dl slatke pavlake
  • 300 g višanja iz kompota
  • korica od 1 limuna
  • 2 šlag krema od čokolade
  • 1 šlag krem od vanile
  • 3,5 dl mleka

Sastojci za dekoraciju:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja
  • 5 kašika ekspandiranog pirinča

Priprema – Japanska torta:

  1. korak: Čokoladu sa rižom izlomiti na manje komade, otopiti je na pari a potom sjediniti sa slatkom pavlakom i polako promešati.
  2. korak: Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i ostaviti u frižideru najmanje 120 minuta da se stegne.
  3. korak: Šlag krem od vanile mikserom umutiti sa 1,5 dl hladnog mleka, a potom dodati sir maskarpone i naribanu limunovu koru, te polako promešati.
  4. korak: Sa polovinom pripremljenog fila premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, poređati oceđene višnje, i naneti drugi deo fila.
  5. korak: Šlag krem od čokolade umutiti sa ostatkom hladnog mleka prema uputstvu sa kesice i naneti na fil od vanile.
  6. korak: Čokoladu otopiti sa malo ulja, i preliti je preko torte.
  7. korak: Japanska torta se na kraju treba posuti ekspandiranim pirinčem.
Vaša Japanska torta je spremna

Primjedbe