JANG KOCKE

Sastojci:

Kore:

  •  2 jaja,
  •  80 g masti,
  •  150 g šećera,
  •  2 ili 3 žlice kakaa,
  •  malo sode bikarbone,
  •  5 žlica mlijeka,
  •  300 g brašna
Fil:
  •  1,5 l mlijeka,
  •  6 žlica šećera,
  •  3 pudinga od vanilije,
  •  3 žlice brašna (ili gustina),
  •  250 g margarina
Dodatak:
  •  500 g petit keksa
Glazura:
  •  100 g čokolade,
  •  3 žlice šećera,
  •  3 žlice vode,
  •  8 dag margarina (ili maslaca)
  • Priprema:

    Umutiti jaja sa šećerom, dodati otopljenu mast, mlijeko, a nakraju brašno pomješano s praškom i kakaom. Umjesiti glatko tijesto, možda će vam trebati još malo više brašna.
    Podjeliti na tri djela pa peći na izvrnutoj strani tepsije veličine pećnice (tepsija koja dođe uz štednjak).
    Pudinge skupa s brašnom (ili gustinom) skuhati u mlijeku. U ohlađeno dodati izrađen margarin.
    Slagati: kora-krema-petit keks-krema-kora-krema-keksi-krema-kora. Keks, kad ga sloćite na kremu, lagano poprskam mlijekom.
    Na kolač staviti čokoladnu glazuru.
    Kolač ostaviti par sati u hladnjaku pa tek onda rezati dok kore i petit malo omekšaju.

    Izvor: jakica/coolinarika.com

Primjedbe