Sastojci:
Kore:
Kore:
- 2 jaja,
- 80 g masti,
- 150 g šećera,
- 2 ili 3 žlice kakaa,
- malo sode bikarbone,
- 5 žlica mlijeka,
- 300 g brašna
- 1,5 l mlijeka,
- 6 žlica šećera,
- 3 pudinga od vanilije,
- 3 žlice brašna (ili gustina),
- 250 g margarina
- 500 g petit keksa
- 100 g čokolade,
- 3 žlice šećera,
- 3 žlice vode,
- 8 dag margarina (ili maslaca)
- Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati otopljenu mast, mlijeko, a nakraju brašno pomješano s praškom i kakaom. Umjesiti glatko tijesto, možda će vam trebati još malo više brašna.
Podjeliti na tri djela pa peći na izvrnutoj strani tepsije veličine pećnice (tepsija koja dođe uz štednjak).
Pudinge skupa s brašnom (ili gustinom) skuhati u mlijeku. U ohlađeno dodati izrađen margarin.
Slagati: kora-krema-petit keks-krema-kora-krema-keksi-krema-kora. Keks, kad ga sloćite na kremu, lagano poprskam mlijekom.
Na kolač staviti čokoladnu glazuru.
Kolač ostaviti par sati u hladnjaku pa tek onda rezati dok kore i petit malo omekšaju.
Izvor: jakica/coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar