HRONO CHEESECAKE SA BOROVNICAMA

Sastojci:

250gr pečenih lešnika
250gr pečenih badema
300gr svežih urmi
1 kašika kokosovog ulja
500ml slatke pavlake
350ml sitnog sira
2 do 3 kašike agavinog sirupa
300gr borovnica
1 goveđi želatin ili agar agar
Priprema:

Samleti urme kao i polovinu lešnika i badema. Ostatak lešnika i badema iseckati i dodati zajedo sa kokosovim uljem, smesu pomešati. Rukama rasporediti po plehu sa obručem ravnomerno po celoj površini. Umutiti slatku pavlaku, dodati sitni sir i po ukusu agavin sirup. Smesu podeliti na 2 jednaka dela. U jedan deo sipati sok koji puste borovnice i staviti na koru od koštunjavog voća i urmi. Staviti u zamrzivač na par minuta da se stegne prvi deo fila a zatim sipati i drugi, beli deo. Borovnice staviti u šerpu da se kuvaju, kada otpuste svoj sok i ukuvaju se, dodati želatin prateći uputstvo sa pakovanja. Prohlađeno voće sipati preko belog dela kolača. Ostaviti u frižideru preko noći da se sve dobro stegne.
Jesti isključivo sa najboljim prijateljima uz čašu limunade😄
Autor:Aleksandra
(hronohrana.com)

Primjedbe