DVOBOJNI VOĆNI KOLAČ

Biskvit:100 g maslaca100 g šećera100 g mljevenih badema50 g brašna3 jaja0,5 dl soka od marelice iz konzerve
Krema:100 g šećera500 g marelica iz konzerve100 g maslaca2 žlice brašna4 žumanjka2 dl soka od marelica iz konzerve2 žlice sitnih bombončića za ukrašavanjePriprema:Izmiješati pjenasto žumanjke, šećer i maslac. Dodati sok od marelica, badema, brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Smijesu izliti u nauljeni i brašnom posipan lim za pečenje. Peći odprilike 20 minuta na 200 stupnjeva. Kremu pripremiti na način da žumanjke izmutimo sa šećerom i brašnom te dolijemo sok od marelica. Kuhati na pari uz mješenja dok se smjese ne zgusne. Umješati izrađeni maslac i marelice narezane na male komadiće. Pečeni biskvit namazati kremom. Prje rezanja ostaviti kolač da se ohaldi i po želji posudi šarenim bomboničićima.

Primjedbe