DUO OBLATNE

Jako fine i dekorativne, gotove za pola sata
Sastojci:

Tamna smjesa:

  •  2 jaja,
  •  150 g šećera,
  •  100 g čokolade za kuhanje,
  •  100 g margarina,
  •  100 g mljevenih oraha,
  •  1 vrećica burbon vanilin šećera,
  •  mješanog suhog voća ili žele bonbona po želji
Svijetla smjesa:
  •  100 ml vode,
  •  150 g šećera,
  •  170 g mljevenih petit keksa,
  •  50 g margarina,
  •  par kapi arome lješnjaka
Još potrebno:
  •  3 lista manjih oblatni
  • Priprema:

    Tamna smjesa:
    Jaja i šećer kuhati na laganoj temperaturi i dodati čokoladu i margarin. Zatim dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati. Vruće staviti na oblatnu i poklopiti s drugom oblatnom na koju ide svijetla smjesa.

    Svijetla smjesa:
    Vodu i šećer prokuhati da se malo zgusne i u vruće dodati margarin. Kad se margarin otopi umiješati kekse i aromu lješnjaka. Vruće izliti na oblatnu i poklopiti s još jednom oblatnom te opteretiti daskom ili težim predmetom. Ostaviti da se suše preko noći.

    Napomena:

    Za velike oblatne (27x37cm) izradite smjesu za 1,5 dozu.

    Izvor: coolinarika.com
  • http://www.volimkuhati.com

Primjedbe