Za današnji desert sam odabrala Desert u Čaši sa kokosom, grizom i višnjama, osvježavajuć i divnog ukusa.
Sastojci (za 4 osobe):
2 jajeta
60 g šećera
1 pak. vanilin šećera
prstohvat morske soli
400 ml mlijeka
200 ml kokosovog mlijeka ili obično mlijeko i do 100 grama kokosa
100 g griza
250 g višanja (Trenutno Smrznute :) )
20 g crne čokolade
Priprema:
Razdvojiti jaja. Žumance pomiješati s burbon vanilin šećerom. Bjelance umutiti s malo soli u čvrstu masu. Slatko i kokosovo mlijeko ugrijati, dodati griz te ukuhati ga na laganoj vatri. Ukuhani griz lagano pomiješati sa žumancem. Umućeno bjelance dodati tek na kraju i sve zajedno pomiješati. Višnje oprati i ostaviti da se okapaju. Čokoladu isjeckati. Griz i višnje redati naizmjenično u staklenu zdjelicu. Ukrasiti sa isjeckanom čokoladom i poslužiti.
http://nmrecepti.blogspot.ba
Sastojci (za 4 osobe):
2 jajeta
60 g šećera
1 pak. vanilin šećera
prstohvat morske soli
400 ml mlijeka
200 ml kokosovog mlijeka ili obično mlijeko i do 100 grama kokosa
100 g griza
250 g višanja (Trenutno Smrznute :) )
20 g crne čokolade
Priprema:
Razdvojiti jaja. Žumance pomiješati s burbon vanilin šećerom. Bjelance umutiti s malo soli u čvrstu masu. Slatko i kokosovo mlijeko ugrijati, dodati griz te ukuhati ga na laganoj vatri. Ukuhani griz lagano pomiješati sa žumancem. Umućeno bjelance dodati tek na kraju i sve zajedno pomiješati. Višnje oprati i ostaviti da se okapaju. Čokoladu isjeckati. Griz i višnje redati naizmjenično u staklenu zdjelicu. Ukrasiti sa isjeckanom čokoladom i poslužiti.
http://nmrecepti.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar