CREAMY MONTE

Fina, kremasta torta s puno čokolade i lješnjaka za koju ne trebate uključiti pećnicu!

Sastojci:


Podloga:

  •  250 g digestive keksa
  •  100 g maslaca
  •  2 žlice ruma
  •  1 žličica cimeta

Prva krema:

  • 6 dl mlijeka
  •  6 žlica gustina (ili brašna)
  •  4 žlice šećera
  •  vanilin šećer
  •  125 g maslaca

Druga krema:

  • 300 g tamne čokolade
  •  1 žlica gustina
  •  1/2 l slatkog vrhnja

I još:

  •  150 g lješnjaka
  • Priprema:


    1. Za podlogu kekse samljeti, staviti u zdjelu, dodati na listiće narezan hladan maslac, rum i cimet. Prstima izmrviti i pomiješati masu, pa utisnuti u kalup za tortu promjera 26 cm. (Možete staviti samo obruč od kalupa na podlogu na kojoj ćete poslužiti tortu.)
    2. Staviti u frižider.
    3. Skuhati prvu kremu: u 1 dl mlijeka pjenjačom razmutiti gustin, šećer i vanilin šećer, ostatak mlijeka staviti kuhati. Kada mlijeko provrije, polagano mu dodavati smjesu i miješati pjenjačom dok se ne zgusne. Zatim ugasiti, i u još toplu dodati maslac i dobro izmiksati. Odmah će se napraviti fina bijela krema!
    4. Bijelu kremu staviti na podlogu od keksa.
    5. Za drugu (tamnu) kremu slatko vrhnje u koje smo dodali žlicu gustina zagrijati do ključanja, ugasiti vatru i umiješati izlomljenu čokoladu, pa miješati dok se ne otopi.
    6. Izliti tamnu kremu preko bijele.
    7. Lješnjake popeći u tavi da puste miris, zatim ih grubo nasjeckati. Tortu staviti u frižider, pa kad se krema malo stisne, posuti po njoj lješnjake.

    Napomena:
    Tortu je najbolje napraviti dan prije i držati je u frižideru kako bi se kreme dobro stisnule prije serviranja.

    Izvor: coolinarika.com

Primjedbe