ZA TESTO 2 jajeta, 60 g šećera, 2 kašike mleka, 40 g maslaca, 1 kesica šećera s mirisom ruma, 1 kašika oštrog brašna, 1 kašika kakaoa, 50 g mlevenih badema ZA KREM 150 g čokolade, 500 ml vode, 1 kesica gotovog krema za krempite
Priprema
Žumanca umutite s pola količine šećera, pa dodajte mleko, otopljeni maslac, rum šećer i brašno pomešano s kakaom i mlevenim bademima.
Na kraju lagano umešajte sneg od belanaca koji ste umutili sa šećerom. Smesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta na 170 stepeni. Čokoladu otopite na pari i sjedinite s kremom koji ste pripremili po uputstvu sa pakovanja. Mutite sve oko pet minuta i krem odmah nanesite na ohlađeni biskvit. Čokoladnu krempitu ukrasite rendanom čokoladom i mrvicama keksa.
Primjedbe
Objavi komentar