Preskoči na glavni sadržaj
ČOKOLADNA TORTA SA JAGODAMA
Sastojci
- 270 gr brašna
- 2 šolje šećera
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kafe
- ½ šolje ulja
- 50 gr kakaa
- 2 jaja
- 2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
PRELJEV
- 500 gr čokolade za kuhanje
- 350 ml vrhnja za kuhanje
- 4 kašike putera
- 2 šolje sjeckanih jagoda
Način pripreme
- Brašno pomiješajte sa kakaom, šećerom, sodom, praškom za pecivo.
- Dodajte jaja koja ste umutili sa jogurtom, kafom, uljem i dobro promiješajte.
- Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 35 minuta.
- U šerpi otopite čokoladu sa vrhnjem i puterom.
- Ostavite da se malo ohladi.
- Biskvit izmrvite rukama i utisnite u kalup za torte.
- Stavite 1 ½ šolju otopljene čokolade i dobro promiješajte.
- Dodajte sjeckane jagode, promiješajte i utisnite u kalup za torte.
- Ostavite u frižideru da se ohladi pa prelijte ostatkom kreme.
Izvor: domacica.com
-
Primjedbe
Objavi komentar