ČOKOLADNA TORTA SA JAGODAMA

Sastojci
  • 270 gr brašna
  • 2 šolje šećera
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kafe
  • ½ šolje ulja
  • 50 gr kakaa
  • 2 jaja
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • PRELJEV

    • 500 gr čokolade za kuhanje
    • 350 ml vrhnja za kuhanje
    • 4 kašike putera
    • 2 šolje sjeckanih jagoda
    Način pripreme
    1. Brašno pomiješajte sa kakaom, šećerom, sodom, praškom za pecivo.
    2. Dodajte jaja koja ste umutili sa jogurtom, kafom, uljem i dobro promiješajte.
    3. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 35 minuta.
    4. U šerpi otopite čokoladu sa vrhnjem i puterom.
    5. Ostavite da se malo ohladi.
    6. Biskvit izmrvite rukama i utisnite u kalup za torte.
    7. Stavite 1 ½ šolju otopljene čokolade i dobro promiješajte.
    8. Dodajte sjeckane jagode, promiješajte i utisnite u kalup za torte.
    9. Ostavite u frižideru da se ohladi pa prelijte ostatkom kreme.
    Izvor: domacica.com

Primjedbe