ČOKOLADNA TORTA S MOKRIM BISKVITOM

Tako je jednostavna i tako ukusna. Mokri čokoladni biskvit, ganache, puni čokoladni okus...

Sastojci:

Za biskvit:
  •  250 g šećera
  •  225 g glatkog brašna
  •  60 g kakaa
  •  1 prašak za pecivo
  •  1 žličica sode bikarbone
  •  1 žličica soli
  •  2 jaja
  •  200 ml mlijeka
  •  125 ml ulja
  •  200 ml kipuće vode

Za kremu:

  •  500 g mliječne čokolade
  •  500 ml vrhnja za šlag
  • Priprema:

    Biskvit:
    Pazite, navedeni sastojci su za jednu koru, a peku se dvije kore. Dakle, ukupno je potrebna dvostruka količina sastojaka!
    U jednoj zdjeli (žlicom) promiješamo sve suhe sastojke. 
    U drugoj zdjeli promiješamo sve mokre sastojke osim vode (jaja, ulje i mlijeko) i dodamo ih u suhe sastojke, lagano miješajući. 
    Najbolje je ne koristiti mikser, nego sve raditi s pjenjačom.
    Kad je dobro izmiješano, polako dodajemo kipuću vodu, konstantno miješajući.

    Smjesa za biskvit će vam biti rijetka, ali ne brinite, tako mora biti.
    Kalup promjera 26 cm nauljiti i pobrašniti, pa u njega istresti smjesu.
    Biskvit se peče na 180 °C 30-35 minuta (ako je pećnica bez ventilacije).
    Kad se ispeče pustite da se hladi 10 minuta te ga onda izvadite iz kalupa.
    Na isti način "zamutite" i ispecite i drugu koru.

    Biskvit će se možda malo napuhati u sredini, ali ne brinite, kad ga izvadite iz pećnice, uzmite veliku žlicu i spljoštite ga dok je vruć. Prekrijte kalup folijom i kuhinjskom krpom, okrenite ga naopako i ostavite tako da se hladi. 
    Ona strana što je bila na dnu, neka vam bude na vrhu torte, jer je ravna.

    Krema: 
    Otopite 500 g mliječne čokolade na laganoj vatri.
    Maknite s vatre, umiješajte 500 ml vrhnja za šlag i konstantno miješajte pjenjačom.
    Krema je odmah spremna za mazanje.

    Tortu slažite u kalupu za pečenje: biskvit - krema - biskvit - krema.

    Ostavite u frižider da se ohladi i ukrasite po želji.

Primjedbe