Sastojci – Čokoladna kuskus torta:
- 300 g kuskusa
- 300 ml mleka
- 150 g šećera
- 1 limun
- 150 g čokolade za kuvanje
- 4 jajeta
- 150 g keksa sa lešnicima
- 100 g običnog suvog keksa
- 50 g putera
- bademi i pistaći za dekoraciju
Priprema – Čokoladna kuskus torta:
- korak: Staviti mleko da provri sa šećerom i korom limuna, pa skloniti sa vatre i ubaciti kuskus. Ostaviti ga da odstoji dok ne upije svu tečnost, pa ga izručiti na pleh i rastresti viljuškom.
- korak: Kad se prohladi, prebaciti ga u jednu činiju i dodati mu puter i žumanca (belanca sačuvati) i dobro izmešati.
- korak: Iseckati čokoladu, pa je rastopiti na pari i umešati je u belanca umućena u čvrst sneg. Dodati i pripremljeni kuskus i mleveni keks sa lešnicima.
- korak: Sameleti i običan keks, promešati sa preostalim istopljenim puterom i rasporediti ga na dno kalupa sa pokretnim ivicama prečnika 26 cm, prethodno obloženog pairom za pečenje.
- korak: Odozgo sipati smesu od kuskusa, poravnati površinu i peći 40 minuta u rerni zagrejanoj na 170˚C.
- korak: Ostaviti tortu da se rashladi, izvaditi je iz kalupa i ukrasiti obarenim i krupno iseckanim pistaćima i bademima
Vaša Čokoladna kuskus torta je spremna.
Primjedbe
Objavi komentar