ČOKOLADNA KUSKUS TORTA

Sastojci – Čokoladna kuskus torta:

  • 300 g kuskusa
  • 300 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 1 limun
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 4 jajeta
  • 150 g keksa sa lešnicima
  • 100 g običnog suvog keksa
  • 50 g putera
  • bademi i pistaći za dekoraciju

Priprema – Čokoladna kuskus torta:

  1. korak: Staviti mleko da provri sa šećerom i korom limuna, pa skloniti sa vatre i ubaciti kuskus. Ostaviti ga da odstoji dok ne upije svu tečnost, pa ga izručiti na pleh i rastresti viljuškom.
  2. korak:  Kad se prohladi, prebaciti ga u jednu činiju i dodati mu puter i žumanca (belanca sačuvati) i dobro izmešati.
  3. korak: Iseckati čokoladu, pa je rastopiti  na pari i umešati je u belanca umućena u čvrst sneg. Dodati i pripremljeni kuskus i mleveni keks sa lešnicima.
  4. korak: Sameleti i običan keks, promešati sa preostalim istopljenim puterom i rasporediti ga na dno kalupa sa pokretnim ivicama prečnika 26 cm, prethodno obloženog pairom za pečenje.
  5. korak: Odozgo sipati smesu od kuskusa, poravnati površinu i peći 40 minuta u rerni zagrejanoj na 170˚C.
  6. korak: Ostaviti tortu da se rashladi, izvaditi je iz kalupa i ukrasiti obarenim i krupno iseckanim pistaćima i bademima
Vaša Čokoladna kuskus torta je spremna.

Primjedbe