BIJELA TORTA S VIŠNJAMA

Sastojci:

    Biskvit:
  •  1 jaje,
  •  2 žlice mljevenog rogača ili kakaa,
  •  7 žlica brašna,
  •  7 žlica šećera,
  •  7 žlica vode,
  •  1/2 praška za pecivo
  • Krema:
  •  4 bjelanjka (snijeg),
  •  2 čaše jogurta,
  •  2 čaše kiselog vrhnja,
  •  15 dag šećera,
  •  4 žlice brašna,
  •  2 vanilin šećera
  • Glazura:
  •  1 kiselo vrhnje,
  •  2 žlice šećera
  • Priprema:

    Od navedenih sastojaka napraviti smjesu pa je malo zapeći - 10 do 15 minuta na 160 stupnjeva.
    Preko lagano zapečenog biskvita staviti smjesu koju napravmo tako da u snijeg od bjelanjaka dodamo najprije jogurt i vrhnje (umjesto jogurta i vrhnja može 400 grama svježeg sira), a zatim i šećer, brašno i vanilin šećer.
    Žlicom stavljati kremu po lagano zapečenoj smjesi. Vratiti u pećnicu na 45 min 180 stupnjeva.
    Na vruć kolač, tek izvađen iz pećnice, treba staviti glazuru. Pomiješati kiselo vrhnje i šećer te preliti preko kolača, a zatim kompot od višanja (ili sirup) kapati odozgora i miješati da nastanu lijepe šare.
    Nakon toga ohladiti na sobnoj temperaturi, zatim staviti u hladnjak na dva sata.

    Izvor: prakticanzivot.com
  • http://www.volimkuhati.com

Primjedbe