APENINSKA TORTA

Sastojci – Apeninska torta:

  • šaka svežeg ili zamrznutog jagodičastog voća
  • 70 g kandirane narandže
  • 2 jaja
  • 30 g šećera
  • 250 ml 35 % pavlake
  • 50 g pistaća
  • malo vanile

Priprema – Apeninska torta:

  1. korak: Odvojite žumanca od belanca. Umutiti žumanca sa šećerom dok se ne dobije svetla masa. Belanca odvojeno umutiti dok ne postane čvrsta masa.
  2. korak: Umutiti odvojeno pavlaku. Pažljivo pomešati sve tri mase. Dodati tome pistaće, kandirano i jagodičasto voće i ponovo dobro izmešati.
  3. korak: Dobijenu smesu sipati u silikonski kalup i ostaviti pet sati u zamrzivaču.
  4. korak: Ako nemate silikonski kalup, uzeti bilo koju posudu, podmazati sa margarinom i pokriti folijom.
  5. korak: Nakon zamrzavanja, okrenuti posudu i posuri bobicama, ili preliti slatkim sosom.
  6. korak: Apeninska torta se može dopuniti sa voćem ili čokoladnim prelivom.
Vaša Apeninska torta je spremna.

Primjedbe