Sastojci – Apeninska torta:
- šaka svežeg ili zamrznutog jagodičastog voća
- 70 g kandirane narandže
- 2 jaja
- 30 g šećera
- 250 ml 35 % pavlake
- 50 g pistaća
- malo vanile
Priprema – Apeninska torta:
- korak: Odvojite žumanca od belanca. Umutiti žumanca sa šećerom dok se ne dobije svetla masa. Belanca odvojeno umutiti dok ne postane čvrsta masa.
- korak: Umutiti odvojeno pavlaku. Pažljivo pomešati sve tri mase. Dodati tome pistaće, kandirano i jagodičasto voće i ponovo dobro izmešati.
- korak: Dobijenu smesu sipati u silikonski kalup i ostaviti pet sati u zamrzivaču.
- korak: Ako nemate silikonski kalup, uzeti bilo koju posudu, podmazati sa margarinom i pokriti folijom.
- korak: Nakon zamrzavanja, okrenuti posudu i posuri bobicama, ili preliti slatkim sosom.
- korak: Apeninska torta se može dopuniti sa voćem ili čokoladnim prelivom.
Vaša Apeninska torta je spremna.
Primjedbe
Objavi komentar