VOĆNI PARFE

Za 8 osoba:
 580 g borovnica, 100 g šećera, 500 g slatke pavlake, 3 jaja, pomorandža, pola kesice vanilin šećera, kašika likera od pomorandže, 100 g crne čokolade i nekoliko listića nane za ukrašavanje.

Borovnice operite, ispasirajte i prikupite 100 ml soka. Pomorandžu oljuštite, jednu polovinu kore izrendajte, a drugu isecite na tanke trake. Pomorandžu prepolovite i iscedite sok. Kremasto umutite jaja, šećer, rendanu koru, 100 ml soka od borovnica, vanilin šećer, ceđenu pomorandžu i kašiku likera. Dodajte 425 g šlaga od slatke pavlake, oceđene borovnice i promešajte. Parfe rasporedite u osam činija ili čaša (od 200 ml) i ostavite da odstoji tokom noći u frižideru. Uz stalno mešanje, ostatak slatke pavlake zagrejte sa čokoladom na pari, sklonite s ringle i ohladite na sobnoj temperaturi. Posude sa parfeom kratko potopite u vrelu vodu, izvadite na tanjir, ukrasite trakama pomorandže, listićem nane i servirajte sa otopljenom čokoladom.

(Novosti)

Primjedbe