VIŠESLOJNA TORTA OD BIJELE ČOKOLADE

Sastojci:
 Za tijesto:
 100 g tamne čokolade 
175 g maslaca ili margarina
 125 g šećera
 1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
 1 prstohvat soli
 3 jaja
 125 g pšeničnog brašna
 50 g Dr. Oetker finog škroba Gustin
 1 ravna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
 Za posipanje:
 100 g naribane čokolade (mliječne ili tamne)
 Za nadjev:
 300 g bijele čokolade
 400 g vrhnja za šlag
 2 omota Dr. Oetker Kremfixa
 3-4 žlice likera od naranče
 Za ukras:
 kakao i šećer u prahu

1.Za tijesto razlomite čokoladu na komade, rastopite pri slaboj temperaturi na pari i ostavite da se malo ohladi. Dobro razradite maslac ili margarin mikserom s metlicama. U posudu s maslacem postupno dodavajte šećer, vanilin šećer i sol.
 2. Na najvećoj brzini umiješajte jaje po jaje (svako otprilike 1/2 minute). Dodajte čokoladu. Pomiješajte brašno, Gustin i prašak za pecivo, prosijte i umiješajte u 2 navrata.
 3. Tijesto podijelite na 6 dijelova iz kojih ćete ispeći ploče od tijesta. Po 2 ploče (svaka Ø 20 cm) namažite na lim koji ste prethodno obložili masnim papirom, i pospite s malo naribane čokolade. Limove jedan za drugim stavite u pećnicu (kod pećnice na vrući zrak pecite istodobno). Električna pećnica: cca. 180 °C (zagrijana) Pećnica na vrući zrak: cca. 160 °C (zagrijana) Pećnica na plin: stupanj 2-3 (zagrijana) Vrijeme pečenja: 8-10 minuta po limu.
 4. Tijesto nakon pečenja zajedno s masnim papirom skinite s lima na rešetku za kolače da se ohladi.
 5. Za nadjev nožem za guljenje povrća ili na ribežu naribajte bijelu čokoladu. Od vrhnja i Kremfixa istucite čvrsti šlag. Umiješajte dvije trećine čokolade i liker.
 6. Rasporedite čokoladni šlag po pločama tijesta, razmažite i spojite tijesta u tortu. Stavite tortu 1-2 sata na hladno.
 7. Prije posluživanja pospite gornji sloj šlaga preostalom čokoladom. Savjet: Liker od naranče ne morate stavljati. Ako čokoladu držite na sobnoj temperaturi, moći ćete je naribati na lijepe komadiće. Tortu prije posluživanja dodatno pospite s malo kakaa u prahu.

Primjedbe