Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja
3 žlice vruće vode
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker finog škroba Gustin
10 g kakaa u prahu
1 dobar vrh
noža mljevenog cimeta
1/2 ravne žličice Dr. Oetker Original Backin praška za
pecivo
Za nadjev:
100 g mliječne čokolade
100 g tamne čokolade
1 staklenka
(395 g) brusnica
2 žlice limunovog soka
800 g vrhnja za šlag
3 omota Dr. Oetker Kremfixa
Za ukras:
100 g tamne čokolade
1. Za tijesto pjenasto istucite jaja i vodu miješajući mikserom s metlicama na najvećoj
brzini 1 minutu. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom, uspite tijekom 1 minute pa
tucite još 2 minute.
2. Pomiješajte brašno s Gustinom, kakaom, cimetom i praškom za pecivo, prosijte
na kremu od jaja i kratko promiješajte najmanjom brzinom. Tijesto ulijte u kalup
za torte (Ø 26 cm, namašteno dno, obložen masnim papirom). Kalup stavite na
rešetku u pećnici.
Električna pećnica: cca. 180 °C (zagrijana)
Pećnica na vrući zrak: cca. 160 °C (zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 2-3 (zagrijana)
Vrijeme pečenja: cca. 25 minuta.
3. Biskvit odvojite od kalupa, iskrenite ga na rešetku za kolače koju ste obložili
masnim papirom i ostavite da se ohladi. Potom skinite masni papir na kojem se
biskvit pekao te ga jednom vodoravno prerežite.
4. Za nadjev razlomite čokolade na veće komade, otopite ih na pari u malom loncu
uz stalno miješanje na slaboj vatri i ostavite da se ohladi. Pomiješajte brusnice s
limunovim sokom. Položite donji dio tijesta na pladanj za torte. Rasporedite voćnu
masu brusnica po biskvitu i ostavite slobodan rub od 1 cm. Od vrhnja s Kremfixom
istucite čvrsti šlag. Pomiješajte 2 žlice šlaga s ohlađenom glazurom, potom
postupno umiješajte u preostali šlag.
5. Namažite polovicu čokoladnog šlaga po brusnicama i položite gornji dio biskvita na
to. Površinu i rubove torte premažite preostalim čokoladnim šlagom. Tortu držite
2-3 sata na hladnom.
6. Za ukras razlomite čokoladu na komade i miješajući je rastopite u loncu na pari na
slaboj vatri. Čokoladu u tankom sloju namažite na pladanj i ostavite da se stvrdne
(ne držite na hladnom). Širokom lopaticom lijepo nastružite čokoladu i strugotine
pomoću vilica položite na tortu.
Za biskvit:
4 jaja
3 žlice vruće vode
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker finog škroba Gustin
10 g kakaa u prahu
1 dobar vrh
noža mljevenog cimeta
1/2 ravne žličice Dr. Oetker Original Backin praška za
pecivo
Za nadjev:
100 g mliječne čokolade
100 g tamne čokolade
1 staklenka
(395 g) brusnica
2 žlice limunovog soka
800 g vrhnja za šlag
3 omota Dr. Oetker Kremfixa
Za ukras:
100 g tamne čokolade
1. Za tijesto pjenasto istucite jaja i vodu miješajući mikserom s metlicama na najvećoj
brzini 1 minutu. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom, uspite tijekom 1 minute pa
tucite još 2 minute.
2. Pomiješajte brašno s Gustinom, kakaom, cimetom i praškom za pecivo, prosijte
na kremu od jaja i kratko promiješajte najmanjom brzinom. Tijesto ulijte u kalup
za torte (Ø 26 cm, namašteno dno, obložen masnim papirom). Kalup stavite na
rešetku u pećnici.
Električna pećnica: cca. 180 °C (zagrijana)
Pećnica na vrući zrak: cca. 160 °C (zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 2-3 (zagrijana)
Vrijeme pečenja: cca. 25 minuta.
3. Biskvit odvojite od kalupa, iskrenite ga na rešetku za kolače koju ste obložili
masnim papirom i ostavite da se ohladi. Potom skinite masni papir na kojem se
biskvit pekao te ga jednom vodoravno prerežite.
4. Za nadjev razlomite čokolade na veće komade, otopite ih na pari u malom loncu
uz stalno miješanje na slaboj vatri i ostavite da se ohladi. Pomiješajte brusnice s
limunovim sokom. Položite donji dio tijesta na pladanj za torte. Rasporedite voćnu
masu brusnica po biskvitu i ostavite slobodan rub od 1 cm. Od vrhnja s Kremfixom
istucite čvrsti šlag. Pomiješajte 2 žlice šlaga s ohlađenom glazurom, potom
postupno umiješajte u preostali šlag.
5. Namažite polovicu čokoladnog šlaga po brusnicama i položite gornji dio biskvita na
to. Površinu i rubove torte premažite preostalim čokoladnim šlagom. Tortu držite
2-3 sata na hladnom.
6. Za ukras razlomite čokoladu na komade i miješajući je rastopite u loncu na pari na
slaboj vatri. Čokoladu u tankom sloju namažite na pladanj i ostavite da se stvrdne
(ne držite na hladnom). Širokom lopaticom lijepo nastružite čokoladu i strugotine
pomoću vilica položite na tortu.
Primjedbe
Objavi komentar