Sastojci za Sirovi čokoladni kolač:
- 100 g urmi,
- 100 g maslaca,
- 50 g kokosovog ulja,
- 50 g crne čokolade,
- 50 g badema,
- 50 g goji bobica,
- 1 kašika sirupa agave,
- 50 g kakaa.
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade,
- 15 g pistaća,
- 2 kašike kokos krema.
Sirovi čokoladni kolač se priprema na sledeći način:
- Sve sastojke za kolač staviti u blender i mešati dok se ne dobije jednolična smesa.
- Dobijenu smesu preliti u lim za pečenje, pa staviti u zamrzivač na 15-ak minuta.
- Za glazuru pomešati crnu čokoladu i kokosovu kremu i otopiti ih na pari.
- Kolač izvaditi iz zamrzivača, preliti glazurom i posuti izmrvljenim pistaćima.
- Ovako pripremljen kolač staviti u frižider, a kada se potpuno ohladi i stegne, isecite ga na kocke pre služenja.
Primjedbe
Objavi komentar