SIROVI ČOKOLADNI KOLAČ

Sastojci za Sirovi čokoladni kolač:

  • 100 g urmi,
  • 100 g maslaca,
  • 50 g kokosovog ulja,
  • 50 g crne čokolade,
  • 50 g badema,
  • 50 g goji bobica,
  • 1 kašika sirupa agave,
  • 50 g kakaa.
Za glazuru:
  • 100 g crne čokolade,
  • 15 g pistaća,
  • 2 kašike kokos krema.

Sirovi čokoladni kolač se priprema na sledeći način:

  1. Sve sastojke za kolač staviti u blender i mešati dok se ne dobije jednolična smesa.
  2. Dobijenu smesu preliti u lim za pečenje, pa staviti u zamrzivač na 15-ak minuta.
  3. Za glazuru pomešati crnu čokoladu i kokosovu kremu i otopiti ih na pari.
  4. Kolač izvaditi iz zamrzivača, preliti glazurom i posuti izmrvljenim pistaćima.
  5. Ovako pripremljen kolač staviti u frižider, a kada se potpuno ohladi i stegne, isecite ga na kocke pre služenja.

Primjedbe