NUTELLA CRUNCH ICE CREAM CAKE

Osvježavajući desert fantastičnog okusa!

Sastojci:

  • 600 g Nutelle
  • 200 g ekspandirane riže
  • 3 l sladoleda od vanilije

Priprema:

Okrugli kalup za torte promjera oko 25 cm staviti u zamrzivač zajedno sa velikom zdjelom za mućenje.
U lonac staviti Nutellu i ekspandiranu riži, pa na tihoj vatri zagrijavati i miješati da se Nutella sjedini s rižom.
Uzeti veći lim za pečenje, prekriti ga papirom i sipati smjesu od Nutelle. Poravnati špatulom i staviti u zamrzivač da se dobro ohladi i stegne, ali da se ne zamrzne.
Sladoled izvaditi iz zamrzivača i ostaviti u frižider da omekša, ali ne smije da se otopi, nego toliko koliko je potrebno da se može miješati.
Nakon 35 do 40 minuta izvaditi smjesu od Nutelle pa nožem i vilicom izrezati na sitne zalogajčiće. Ako je potrebno, vratiti u zamrzivač dok sladoled ne omekša.
Kad je sladoled omekšao, izvaditi smjesu od Nutelle, veliku zdjelu i kalup iz zamrzivača.
Staviti omekšali sladoled u veliku zdjelu, koju ste izvadili iz zamrzivača, dodati 3/4 smjese od Nutelle. Ostatak vratite u zamrzivač dok ne napravite tortu.
Izmiješati komadiće smjese od Nutelle i sladoled. 6.
Tako pripremljenu smjesu sipati u ohlađeni kalup za torte. Za prebacivanje smjese koristite špatulu ili žlicu, pri tome smjesu pretiskajte i ravnajte, kako ne bi ostalo šupljina..
Sada izvadite preostale komadiće Nutelle iz zamrzivača i posuti ih po površini torte.
Zaviti kompletnu tortu, zajedno s kalupom, u prozirnu foliju i vratiti nazad u zamrzivač, najmanje 4 do 6 sati (najbolje preko noći) da se potpuno zamrzne.
Izvaditi tortu pola sata prije služenja i ostaviti je u frižider.
Skinuti stranice kalupa, staviti tortu na pladanj i rezati nožem zagrijanim pod mlazom tople vode.

Izvor: Pomoravka/coolinarika.com

Primjedbe