Ovaj kolač ćete brzo spremiti, jedino što je ljepši ako ga ostavite do sutradan da odstoji.
SASTOJCI:
– 5 jaja
– 8 kašika šećera
– 100 g čokolade za kolače
– 200 g margarina
– 4 ravne kašike brašna
– 1 prašak za pecivo
– korica limuna
– prstohvat soli
– 100 ml. mlijeka
– 5 kašika instant čokoladnog praška (za zamjenu može i čokoladno mlijeko)
– 500 ml slatke pavlake
– 50 g margarina
– 100 g čokolade
Priprema:
– Prvo rastopite 200 g margarina sa 100 g čokolade i ostavite da se ohladi, ne mora skroz.
Uključite rernu na 180 stepeni i obložite pek papirom manju tepsiju. Umutite cijela jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta.
– Varjačom umiješajte brašno i prašak za pecivo, potom rastpoljenu čokoladu i margarin. Odmah izlijte u tepsiju i pecite oko 25-30 minuta.
– Vrelu koru prelijte čokoladnim mlijekom i ostavite da se hladi.
– Kuhajte oko 3 mnuta slatku pavlaku, čokoladu i margarin pa prelijte preko hladne kore. Ostavite da se hladi nekih 20 minuta na sobnoj temperaturi potom u frižideru nekoliko sati.
– Isijecite kocke i poslužite.
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar