NAJJEDNOSTAVNIJA ČOKOLADNA TORTA KOJA SE TOPI U USTIMA

Potrebni sastojci:

300 g petit beure keksa
250 g putera
120 g šećera u prahu
3 kašike kakao praha
šaka grožđica
100 g oraha
3 kriške ananasa iz kompota
70 ml soka iz kompota

Obložite okrugli kalup za torte masnim papirom pa krenite na pripemu koja je više nego jednostavna. Mikserom miješajte puter i šećer u prahu dok ne postanu pjenasti, a 
zatim dodajte kakao i miješajte da se sve lijepo sjedini.
Kekse rukama izlomite na sitnije komade, poslažite ih u kalup pa ih prelijte sokom od kompota i promiješajte da se lijepo obloži.
Kremu od putera prelijte preko keksa (ostavite nekoliko kašika sa strane) zatim dodajte suho grožđe, nasjeckane orahe i nasjeckani ananas pa sve promiješajte da se svi sastojci sjedine.
Cijelu tortu poravnajte pa premažite ostatkom puter kreme i stavite u frižider na najmanje tri sata ili preko noći da se svi ukusi lijepo upiju i povežu.
istinito.net

Primjedbe