Istinski ljubitelji čokolade ovom neće odoljeti
Uz ovaj fini kolač možete poslužiti malo šlaga posutog cimetom…
Sastojci:
Prhko tijesto:
- 30 dag brašna,
- 20 dag maslaca ili margarina,
- 10 dag šećera u prahu,
- 1 jaje,
- pstohvat soli,
- ribana korica limuna
Nadjev:
- 140 g sitno sjeckane čokolade,
- 180 g maslaca, izrezanog na kockice,
- 200 g šećera,
- 100 g brašna,
- 6 razmućenih jaja,
- aroma vanilije
Priprema:
Prhko tijesto:
Brašno staviti na radnu plohu, malo ga posolite i u sredini napraviti rupu. U rupu stavite razlomljeni margarin i šećer te rukama dobro izmješajte.
Dodajte jaje i povežite s maslacem i šećerom i onda umiješajte i brašno. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider dok se pravi nadjev
Brašno staviti na radnu plohu, malo ga posolite i u sredini napraviti rupu. U rupu stavite razlomljeni margarin i šećer te rukama dobro izmješajte.
Dodajte jaje i povežite s maslacem i šećerom i onda umiješajte i brašno. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider dok se pravi nadjev
Nadjev:
Za nadjev stavite čokoladu i maslac u zdjelicu i otopite na pari. Ostavite da se ohladi. Razmutite cijela jaja s šećerom i dodajte brašno i aromu vanilije i dobro izmutite.
U tu smjesu primješajte otopljenu čokoladu s maslacem.
Za nadjev stavite čokoladu i maslac u zdjelicu i otopite na pari. Ostavite da se ohladi. Razmutite cijela jaja s šećerom i dodajte brašno i aromu vanilije i dobro izmutite.
U tu smjesu primješajte otopljenu čokoladu s maslacem.
Dvije trećine tijesta razvaljajte na radnoj površini i stavite u kalup za pite promjera cca 26 cm.
Tijesto mora biti i na rubovima kalupa.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C, desetak minuta, dok se tijesto malo zapeče. Izvadite iz pećnice i ulijte nadjev od čokolade. Vratite peći još 15 minuta.
Opet izvadite iz pećnice i prekrijte preostalim tijestom i pecite još 7-8 min. Pazite da tijesto ne potamni, mora biti svijetlo.
Pečenu pitu pospite šećerom u prahu
Tijesto mora biti i na rubovima kalupa.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C, desetak minuta, dok se tijesto malo zapeče. Izvadite iz pećnice i ulijte nadjev od čokolade. Vratite peći još 15 minuta.
Opet izvadite iz pećnice i prekrijte preostalim tijestom i pecite još 7-8 min. Pazite da tijesto ne potamni, mora biti svijetlo.
Pečenu pitu pospite šećerom u prahu
Izvor: Kattica/Coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar