Preskoči na glavni sadržaj
Sastojci za Kolač sa kestenom:
- 4 jaja,
- 230 g maslaca,
- 60 g šećera,
- 2 vanilin šećera,
- 100 g oštrog brašna,
- pakovanje zamrznutog kesten pirea do 300 g,
- 200 g šećera u prahu,
- 100 g čokolade.
Kolač sa kestenom se priprema na sledeći način:
- Penasto umutiti 80 g maslaca sa 60 g šećera, 100 g brašna, dodati 4 žumanca, još malo mutiti i na kraju umešati čvrsto ulupan sneg od 4 belanca.
- Testo sipati u podmazan, brašnom posut pleh i peći.
- KREM: Dobro umutiti 150 g maslaca sa 200 g šećera u prahu i vanilin šećerom. Izmešati sa kesten pireom da se masa sasvim ujednači pa premazati ohlađen kolač.
- Rastopljenom čokoladom preliti kolač odozgo, ostaviti da se stegne pa seći na kocke pre služenja.
Primjedbe
Objavi komentar