– 450 g Petit Beurre keksa
– 1 kg jabuka
– 1 kg jabuka
– 6 dcl vode
– 200 g šećera
– 2 vrećice pudinga od vanilije (2×80 g)
– 200 g šećera
– 2 vrećice pudinga od vanilije (2×80 g)
– 1-2 žličica cimeta
– 0,5 l vrhnja za šlag
– 2 učvršćivača za šlag
POSTUPAK:
U lim za pečenje (unutarnje mjere 37×21 cm, visoki) staviti jedan red Petit Beurre keksa.
Vodu, šećer, cimet i naribane jabuke staviti kuhati.
Kada zakipi u smjesu uliti pudinge prethodno razrađene u 1 dcl vode.
Sve zajedno kuhati do kraja kao klasični puding.
Kada je gotovo pola smjese izliti po pripremljenom prvom redu keksa i ravnomjerno rasporediti.
Na smjesu naslagati drugi red keksa.
Izliti ostatak kreme i ravnomjerno rasporediti.
Staviti treći red keksa.
Kolač ostaviti da se potpuno ohladi oko 45-60 minuta.
Napraviti šlag od vrhnja za šlag i dodanih učvršćivača. Šlag raditi kada je kolač već potpuno hladan.
Na hladan kolač ravnomjerno rasporediti napravljeni šlag.
Staviti u hladnjak preko noći ili barem 4 sata.
Prije serviranja kolač posuti kakaom u prahu ili naribati čokoladu.
Izvor: moja kuhinjica
Primjedbe
Objavi komentar