Potrebni sastojci:
Korice
- 1 pakovanje korica za Rozen tortu
Fil I
- 1 l Mlijeka
- 4 kesice Pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 10 kašika Šećera
- 250 g Maslaca ili margarina
- 2 kesice Burbon vanil šećera
- 200 g Bijele čokolade
Fil II
- 4 kesice Šlaga u prahu
- 4 kašike Prah šećera
- 400 ml mlijeka
Glazura
- 100 g Crne čokolade za mješanje
- 2 kašike dobrog ulja
Način pripreme:
- Na 1 l mlijeka skuhati 4 pudinga i još u topao fil narendati belu čokoladu.
- Fil dobro ohladiti
- Umutiti maslac sa vanil šećerom pa mu postepeno dodavati ohlađen fil
- Posebno umutiti šlag u prahu
- Kore za Rozen tortu filovati filom I, pa filom II, pa kora i sve tako do poslednje kore, koja se preliva glazurom
- Tortu ohladiti
- Rastopiti uz mješanje crnu čokoladu sa uljem i preliti preko posljednje kore
Posluživanje
Tortu je dobro pripremiti dan ranije
Izvor: coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar