DIJETALNI KOLAČ OD ROGAČA

Sastojci za Dijetalni kolač od rogača:

Za podlogu:
  • 150 g mlevenog Plazma keksa,
  • 50 g omekšalog maslaca,
  • šaka seckanih lešnika.
Za kremu:
  • 6 kašika sitno mlevenog rogača,
  • 2 kašike kokosovog brašna,
  • 4 kašike gustina,
  • 4 kašike mlevenog lešnika,
  • šaka seckanih lešnika,
  • 2 kašike šećera,
  • 200 g jabuka,
  • sok od pola limuna,
  • 3 kašike bademovog mleka,
  • malo soli.

Dijetalni kolač od rogača se priprema na sledeći način:

  1. Pomešajte mleveni Plazma keks sa otopljenim maslacem, a zatim dodajte seckani lešnik, pa smesu ulijte u kalup po želji i ostavite da malo odstoji.
  2. Jabuke narežite na kockice, pospite kašičicom šećera, limunovim sokom i 2 dl vode pa stavite na  ringlu i ostavite da se krčka dok jabuke potpuno ne omekšaju pa ih zatim procedite i napravite pire.
  3. Pomešajte sve suve sastojke za kremu (rogač, kokosovo brašno, gustin, mlevene i seckane lešnike, šećer, so).
  4. Dodajte pire od jabuka i bademovo mleko pa pomešajte sa suvim sastojcima.
  5. Smesu prelijte preko podloge u kalupu pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 20 minuta ili dok se površina ne stvrdne.
  6. Kada se ispeče, površina će biti nalik ohlađenom pudingu i na dodir će biti mekana.
  7. Nakon pečenja, kolač najpre ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ga staviti u frižider na još sat vremena.

Primjedbe