Sastojci za Dijetalni kolač od rogača:
Za podlogu:
- 150 g mlevenog Plazma keksa,
- 50 g omekšalog maslaca,
- šaka seckanih lešnika.
Za kremu:
- 6 kašika sitno mlevenog rogača,
- 2 kašike kokosovog brašna,
- 4 kašike gustina,
- 4 kašike mlevenog lešnika,
- šaka seckanih lešnika,
- 2 kašike šećera,
- 200 g jabuka,
- sok od pola limuna,
- 3 kašike bademovog mleka,
- malo soli.
Dijetalni kolač od rogača se priprema na sledeći način:
- Pomešajte mleveni Plazma keks sa otopljenim maslacem, a zatim dodajte seckani lešnik, pa smesu ulijte u kalup po želji i ostavite da malo odstoji.
- Jabuke narežite na kockice, pospite kašičicom šećera, limunovim sokom i 2 dl vode pa stavite na ringlu i ostavite da se krčka dok jabuke potpuno ne omekšaju pa ih zatim procedite i napravite pire.
- Pomešajte sve suve sastojke za kremu (rogač, kokosovo brašno, gustin, mlevene i seckane lešnike, šećer, so).
- Dodajte pire od jabuka i bademovo mleko pa pomešajte sa suvim sastojcima.
- Smesu prelijte preko podloge u kalupu pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 20 minuta ili dok se površina ne stvrdne.
- Kada se ispeče, površina će biti nalik ohlađenom pudingu i na dodir će biti mekana.
- Nakon pečenja, kolač najpre ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ga staviti u frižider na još sat vremena.
Primjedbe
Objavi komentar