Odlična rolada za sve one koji su ljubitelji mascarpone sira. Jednostavno predivna rolada i brza za napraviti jer kremu nije potrebno kuhati.
Sastojci:
Biskvit:
4 jaja
15 dag šećera
10 dag brašna
2 žlice kakaa
2 žlice gustina
žličica praška za pecivo
vanilin šećer
Krema:
250 g mascarpone sira
100 g maslaca
6 žlica mljevenog keksa
1 dl slatkog vrhnja
50 g bijele čokolade
5 žlica šećera u prahu
sok od pola limuna
Glazura:
80 g bijele čokolade
3 žlice ulja
Biskvit:
4 jaja
15 dag šećera
10 dag brašna
2 žlice kakaa
2 žlice gustina
žličica praška za pecivo
vanilin šećer
4 jaja
15 dag šećera
10 dag brašna
2 žlice kakaa
2 žlice gustina
žličica praška za pecivo
vanilin šećer
Krema:
250 g mascarpone sira
100 g maslaca
6 žlica mljevenog keksa
1 dl slatkog vrhnja
50 g bijele čokolade
5 žlica šećera u prahu
sok od pola limuna
250 g mascarpone sira
100 g maslaca
6 žlica mljevenog keksa
1 dl slatkog vrhnja
50 g bijele čokolade
5 žlica šećera u prahu
sok od pola limuna
Glazura:
80 g bijele čokolade
3 žlice ulja
80 g bijele čokolade
3 žlice ulja
Priprema:
Biskvit:
Jaja i šećer umutiti. Dodati prosijano brašno, gustin, prašak za pecivo, dodati kakao i vanilin šećer sve skupa dobro izmiksati .
Pleh dimenzia 43 x 32 cm obložiti papirom za pečenje izliti smjesu i peći 15 minuta na 170 °C. Pečenje treba prilagoditi prema pećnici u kojoj pečete jer nisu sve iste. Paziti sa se ne prepeče.
Pečeni biskvit staviti na vlažnu krpu i zarolati zajedno sa krpom.
Jaja i šećer umutiti. Dodati prosijano brašno, gustin, prašak za pecivo, dodati kakao i vanilin šećer sve skupa dobro izmiksati .
Pleh dimenzia 43 x 32 cm obložiti papirom za pečenje izliti smjesu i peći 15 minuta na 170 °C. Pečenje treba prilagoditi prema pećnici u kojoj pečete jer nisu sve iste. Paziti sa se ne prepeče.
Pečeni biskvit staviti na vlažnu krpu i zarolati zajedno sa krpom.
Krema:
Mikserom izmiješeti šećer maslac sobne temperature. Dodati mascarpone i sok od limuna, mljeveni keks i lagano izmiksati.
Na pari rastopiti bijelu čokoladu. Kad se malo prohladi dodati u izmiksanu kremu pa izmiksati.
Slatko vrhnje izmutiti i dodati ručno miješajući u kremu.
Mikserom izmiješeti šećer maslac sobne temperature. Dodati mascarpone i sok od limuna, mljeveni keks i lagano izmiksati.
Na pari rastopiti bijelu čokoladu. Kad se malo prohladi dodati u izmiksanu kremu pa izmiksati.
Slatko vrhnje izmutiti i dodati ručno miješajući u kremu.
Ohlađeni biskvit namazati sa kremom i zarolati roladu. Odvojiti 4 žlice kreme za premazati izvana roladu u tankom sloju.
Staviti roladu u frižider.
Bijelu čokoladu s uljem otopiti na pari. Ostaviti nekoliko minut da se ohladi i preliti preko rolade.
Staviti roladu u frižider.
Bijelu čokoladu s uljem otopiti na pari. Ostaviti nekoliko minut da se ohladi i preliti preko rolade.
Izvor: ljube63/coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar