CRNO-BIJELA ROLADA

Odlična rolada za sve one koji su ljubitelji mascarpone sira. Jednostavno predivna rolada i brza za napraviti jer kremu nije potrebno kuhati.

Sastojci:

    Biskvit:
    ▪ 4 jaja
    ▪ 15 dag šećera
    ▪ 10 dag brašna
    ▪ 2 žlice kakaa
    ▪ 2 žlice gustina
    ▪ žličica praška za pecivo
    ▪ vanilin šećer
    Krema:
    ▪ 250 g mascarpone sira
    ▪ 100 g maslaca
    ▪ 6 žlica mljevenog keksa
    ▪ 1 dl slatkog vrhnja
    ▪ 50 g bijele čokolade
    ▪ 5 žlica šećera u prahu
    ▪ sok od pola limuna
    Glazura:
    ▪ 80 g bijele čokolade
    ▪ 3 žlice ulja

Priprema:

Biskvit:
Jaja i šećer umutiti. Dodati prosijano brašno, gustin, prašak za pecivo, dodati kakao i vanilin šećer sve skupa dobro izmiksati .
Pleh dimenzia 43 x 32 cm obložiti papirom za pečenje izliti smjesu i peći 15 minuta na 170 °C. Pečenje treba prilagoditi prema pećnici u kojoj pečete jer nisu sve iste. Paziti sa se ne prepeče.
Pečeni biskvit staviti na vlažnu krpu i zarolati zajedno sa krpom.
Krema:
Mikserom izmiješeti šećer maslac sobne temperature. Dodati mascarpone i sok od limuna, mljeveni keks i lagano izmiksati.
Na pari rastopiti bijelu čokoladu. Kad se malo prohladi dodati u izmiksanu kremu pa izmiksati.
Slatko vrhnje izmutiti i dodati ručno miješajući u kremu.
Ohlađeni biskvit namazati sa kremom i zarolati roladu. Odvojiti 4 žlice kreme za premazati izvana roladu u tankom sloju.
Staviti roladu u frižider.
Bijelu čokoladu s uljem otopiti na pari. Ostaviti nekoliko minut da se ohladi i preliti preko rolade.

Izvor: ljube63/coolinarika.com

Primjedbe