Isprobajte ovaj recept i uvjerite se da su caruso kocke savršen izbor za sve ljubitelje čokoladnih kolača
Sastojci:
Biskvit:
♦ 8 žumanjaka,
♦ 250 g šećera,
♦ 250 g maslaca,
♦ 200 g mljevenih oraha,
♦ 200 g čokolade za kuhanje,
♦ 4 kašike brašna,
♦ 1 prašak za pecivo,
♦ 10 bjelanjaka
♦ 8 žumanjaka,
♦ 250 g šećera,
♦ 250 g maslaca,
♦ 200 g mljevenih oraha,
♦ 200 g čokolade za kuhanje,
♦ 4 kašike brašna,
♦ 1 prašak za pecivo,
♦ 10 bjelanjaka
Glazura:
♦ 100 g čokolade za kuhanje,
♦ 4 kašike vode,
♦ 4 kašike šećera,
♦ 150 g maslaca ili margarina,
♦ 2 umućena žumanjka (da glazura ne puca),
♦ 1 vanilin šećer
♦ 100 g čokolade za kuhanje,
♦ 4 kašike vode,
♦ 4 kašike šećera,
♦ 150 g maslaca ili margarina,
♦ 2 umućena žumanjka (da glazura ne puca),
♦ 1 vanilin šećer
Priprema:
Žumanjake i šećer mutiti dok se ne dobije gusta smjesa. Nakon toga dodati razmekšani maslac, mljevene orahe, rendanu čokoladu za kuhanje, brašno, prašak za pecivo i šlag od 10 bjelanjaka.
Sve dobro izmiješati i izliti u četvrtasti dublji pleh. Peći oko 40 min na 150 stepeni.
Topao kolač preliti sa čokoladnom glazurom. Po želji se može preko još tople glazure posuti mljevenim orasima.
Rezati u veće kocke, dobro ohladiti i – uživati.
Izvor: Mojakuhinja.net
Primjedbe
Objavi komentar