CARUSO KOCKE

Isprobajte ovaj recept i uvjerite se da su caruso kocke savršen izbor za sve ljubitelje čokoladnih kolača
Sastojci:
    Biskvit:
    ♦ 8 žumanjaka,
    ♦ 250 g šećera,
    ♦ 250 g maslaca,
    ♦ 200 g mljevenih oraha,
    ♦ 200 g čokolade za kuhanje,
    ♦ 4 kašike brašna,
    ♦ 1 prašak za pecivo,
    ♦ 10 bjelanjaka
    Glazura:
    ♦ 100 g čokolade za kuhanje,
    ♦ 4 kašike vode,
    ♦ 4 kašike šećera,
    ♦ 150 g maslaca ili margarina,
    ♦ 2 umućena žumanjka (da glazura ne puca),
    ♦ 1 vanilin šećer
Priprema:
Žumanjake i šećer mutiti dok se ne dobije gusta smjesa. Nakon toga dodati razmekšani maslac, mljevene orahe, rendanu čokoladu za kuhanje, brašno, prašak za pecivo i šlag od 10 bjelanjaka.
Sve dobro izmiješati i izliti u četvrtasti dublji pleh. Peći oko 40 min na 150 stepeni.
Topao kolač preliti sa čokoladnom glazurom. Po želji se može preko još tople glazure posuti mljevenim orasima.
Rezati u veće kocke, dobro ohladiti i – uživati.

Primjedbe