BOŽENKINA ČUPAVICA

Prefina i preukusna čokoladna torta. Velika prednost ovog recepta je to što se ista smjesa koristi i kao nadjev i kao glazura.

Sastojci:

Za kore:
  • 8 jaja
  • 180 g šećera
  • 200 g mljevenih oraha
  • 100 g ribane čokolade
  • 1-2 žlice brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
Za kremu:
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 200 g otopljene čokolade

Priprema:

Kore:
Pećnicu zagrijati 150-160 stupnjeva °C.
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom. Dodajte mljevene orahe, ribanu čokoladu te lagano promiješajte.
Dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i lagano sjedinite smjesu.
Prespite u obloženi kalup (22 cm promjera) i stavite peći.
Ohlađenu koru prerežite na tri dijela, tako da dobijete tri kore.
Krema:
Na laganoj vatri miješajte jaja sa šećerom. Kad se smjesa zgusne stavite je hladiti. U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac i otopljenu čokoladu.
Namažite obje kore te tortu izvana premažite istom kremom.
Ukrasite po zelji.

Izvor: DaSilva1/coolinarika.com

Primjedbe