SASTOJCI:
Kora:
- 5 jaja,
- 5 kašika brašna,
- 5 kašika šećera,
- praška za pecivo.
Fil:
- 1 margarin,
- 250 g šećera u prahu,
- 300 g mljevenog plazma keksa,
- 4 dl gaziranog soka,
- kutija jafa keksa,
- 4 pudinga od vanile,
- 1 l mlijeka,
- 15 kašika šećera,
- kutija piškota,
- 200 g čokolade za kuvanje.
PRIPREMA:
- Umutite jaja, šećer i brašno, u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo.
- Koru ispecite u podmazanom i brašnom posutom kalupu.
- Pečenu koru izvadite i ostavite da se ohladi.
- Za fil margarin umutite penasto sa šećerom u prahu.
- U mleveni keks dodajte tri decilitra soka i trećinu umućenog margarina, pa premažite koru.
- Odozgo poređajte jafa keks koji ste pre toga potopili u sok.
- U litar mleka, sa deset kašika šećera, skuvajte četiri pudinga od vanile.
- Ohladite i umutite s preostalim umućenim margarinom.
- Fil podelite na dva dela. Jedan neka ostane žut, a u drugi dodajte rendanu čokoladu.
- Preko jafa keksa premažite žuti fil, poređajte piškote potopljene u sok, pa premažite filom od čokolade.
- Tortu ukrasite po želji.
Izvor: Namirnice.ba
Primjedbe
Objavi komentar