BINGO TORTA: JOŠ JEDNA VERZIJA UKUSNE I VEOMA POPULARNE TORTE

SASTOJCI:

Kora:
  • 5 jaja,
  • 5 kašika brašna,
  • 5 kašika šećera,
  • praška za pecivo.
Fil:
  • 1 margarin,
  • 250 g šećera u prahu,
  • 300 g mljevenog plazma keksa,
  • 4 dl gaziranog soka,
  • kutija jafa keksa,
  • 4 pudinga od vanile,
  • 1 l mlijeka,
  • 15 kašika šećera,
  • kutija piškota,
  • 200 g čokolade za kuvanje.

PRIPREMA:

  1. Umutite jaja, šećer i brašno, u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo.
  2. Koru ispecite u podmazanom i brašnom posutom kalupu.
  3. Pečenu koru izvadite i ostavite da se ohladi.
  4. Za fil margarin umutite penasto sa šećerom u prahu.
  5. U mleveni keks dodajte tri decilitra soka i trećinu umućenog margarina, pa premažite koru.
  6. Odozgo poređajte jafa keks koji ste pre toga potopili u sok.
  7. U litar mleka, sa deset kašika šećera, skuvajte četiri pudinga od vanile.
  8. Ohladite i umutite s preostalim umućenim margarinom.
  9. Fil podelite na dva dela. Jedan neka ostane žut, a u drugi dodajte rendanu čokoladu.
  10. Preko jafa keksa premažite žuti fil, poređajte piškote potopljene u sok, pa premažite filom od čokolade.
  11. Tortu ukrasite po želji.
Izvor: Namirnice.ba

Primjedbe