AMBROZIJA KOLAČ

Sastojci za Ambrozija kolač:

  • 4 jaja,
  • 250 g kristal šećera,
  • 140 g brašna,
  • 250 šećera u prahu,
  • 240 g maslaca,
  • 2 velike kašike soka od limuna,
  • žele bombone.

Ambrozija kolač se priprema na sledeći način:

  1. Penasto umutiti 4 žumanca sa 250 g šećera.
  2. Dodati 140 g brašna, 240 g umućenog maslaca i čvrsto ulupan sneg od 3 belanca.
  3. Sve lagano izmešati, sipati u podmazan, mrvicama posut pleh i peći na umerenoj temperaturi.
  4. Ispečen kolač izvaditi iz kalupa, ostaviti da se ohladi i preliti glazurom od šećera.
  5. GLAZURA: 250 g šećera u prahu,  2 velike kašike vode i 2 velike kašike soka od limuna dugo mutiti. Zgusnutom masom premazati kolač pa ukrasiti žele bombonama.

Primjedbe