Preskoči na glavni sadržaj
Sastojci za Ambrozija kolač:
- 4 jaja,
- 250 g kristal šećera,
- 140 g brašna,
- 250 šećera u prahu,
- 240 g maslaca,
- 2 velike kašike soka od limuna,
- žele bombone.
Ambrozija kolač se priprema na sledeći način:
- Penasto umutiti 4 žumanca sa 250 g šećera.
- Dodati 140 g brašna, 240 g umućenog maslaca i čvrsto ulupan sneg od 3 belanca.
- Sve lagano izmešati, sipati u podmazan, mrvicama posut pleh i peći na umerenoj temperaturi.
- Ispečen kolač izvaditi iz kalupa, ostaviti da se ohladi i preliti glazurom od šećera.
- GLAZURA: 250 g šećera u prahu, 2 velike kašike vode i 2 velike kašike soka od limuna dugo mutiti. Zgusnutom masom premazati kolač pa ukrasiti žele bombonama.
Primjedbe
Objavi komentar