Sastojci za tijesto:
6 bjelanaca
180 g šećera
180 g mljevenih oraha
150 g maslaca
90 g brašna
limunova korica
rum
Za kremu:
6 žumanaca
60 g šećera
limunova korica
Za posluživanje:
180 g Džema kupina Podravka By Podravka
50 g mljevenih oraha
Priprema:
1. Od bjelanaca istucite čvrst snijeg, dodajte šećer, orahe, naribanu limunovu koricu, malo ruma, rastopljeni maslac i brašno. Smjesu dobro izmiješajte, ulijte u namašćen lim i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
2. Za kremu pjenasto izmiješajte žumanca, šećer i malo naribane limunove korice. Time prelijte napola pečeno tijesto, stavite kolač natrag u pećnicu na 150°C i pecite (sušite) još 15 minuta.
Posluživanje:
Kad se kolač ohladi, premažite ga džemom od kupina i pospite mljevenim orasima.
Savjet:
Posebnu pozornost obratite na vrijeme sušenja kako bi kolač poprimio finu koricu zlatnožute boje.
http://hbgfngnmg.blogspot.ba
6 bjelanaca
180 g šećera
180 g mljevenih oraha
150 g maslaca
90 g brašna
limunova korica
rum
Za kremu:
6 žumanaca
60 g šećera
limunova korica
Za posluživanje:
180 g Džema kupina Podravka By Podravka
50 g mljevenih oraha
Priprema:
1. Od bjelanaca istucite čvrst snijeg, dodajte šećer, orahe, naribanu limunovu koricu, malo ruma, rastopljeni maslac i brašno. Smjesu dobro izmiješajte, ulijte u namašćen lim i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
2. Za kremu pjenasto izmiješajte žumanca, šećer i malo naribane limunove korice. Time prelijte napola pečeno tijesto, stavite kolač natrag u pećnicu na 150°C i pecite (sušite) još 15 minuta.
Posluživanje:
Kad se kolač ohladi, premažite ga džemom od kupina i pospite mljevenim orasima.
Savjet:
Posebnu pozornost obratite na vrijeme sušenja kako bi kolač poprimio finu koricu zlatnožute boje.
http://hbgfngnmg.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar