ČOKOLADNI ROLAT

Sastojci:

Biskvit:
– 6 jaja
– 6 kasika šećera
– 6 kasika glatkog brašna
– 3 kasike kakaoa
– 5 gr praška za pecivo
– 100 ml mleka
– 100 ml ulja
Krema:
– 1 puding od čokolade
– šećera po želji
– 300 ml mlijeka
– 50 gr čokolade za kuhanje
– 125 gr margarina za kreme
Glazura:
– 100 gr čokolade za kuvanje
– ulje

Pripremanje:

Biskvit:
Belanjke istući u čvrsti sneg. Žumanjke i šećer penasto izmutiti. U žumanjke dodati ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i kakao pa sve dobro promešati pazeći da ne ostanu grudice.
Na kraju pažljivo umešati tučene belanjke. Pećnicu zagrejati na 180*C. Lim za pečenje obložiti papirom.
Izliti smesu u lim za pečenje i peći oko 10 minuta na 180 C. Pečeni biskvit dobro ohladiti. Ne rolati ga pre premazivanja kremom.
Krema:
U zdelicu odvojiti malo mleka, dodati puding i šećer pa dobro promešati da ne ostanu grudice.
U posudu uliti ostatak mleka i zakuvati. U vruće mleko dodati puding i skuvati ga. U još vrući puding dodati čokoladu i dobro promešati da se čokolada skroz otopi.
Puding dobro ohladiti. U ohladjeni puding umešati margarin i kremu dobro izraditi. Ohladjeni biskvit premazati kremom i zarolati.
Za glazuru otopiti čokoladu i ulje pa preliti preko rolade.

Primjedbe