
Sastojci
- 200 g tamne čokolade
- 150 g maslaca
- 8 jaja
- 100 g šećera
- 2 žlice meda
- 1 žlica arome vanilije
- prstohvat soli
- 1 žlica kakaa u prahu
Priprema
Maslac i čokoladu otopite na pari. Dodajte šećer, med, aromu vanilije i sol pa sve dobro izmiksajte.
Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dodavanja smjesu kratko izmiksajte. Na kraju dodajte kakao i sve još jednom izmiksajte.
Smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Kalup sa smjesom stavite u pećnicu koju ste zagrijali na 180 °C, a na dno pećnice stavite posudu ili kalup za pečenje napunjen s vodom.
Tortu pecite 25 minuta. Prije posluživanja tortu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.
Slatki savjet
Poslužite s tučenim slatkim vrhnjem, čokladnim preljevom te svježim malinama ili jagodama.
Primjedbe
Objavi komentar